Završetak godine uvijek nekako povezujemo s novogodišnjim odlukama i planovima za nadolazećih 365 dana za koje se uvijek nadamo da će biti bolji od godišnjeg ciklusa na zalazu.

Naše dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da te odluke već nakon siječnja odlaze u zaborav te da mršavije, odlučnije prema šefu i posvećenije sebi nećemo biti tako lako, zbog čega nestaje entuzijazam i vjera u sebe kao odlučne lavice koje mogu sve.

Zato smo umjesto postavljanja novih izazova i ciljeva odlučili pogledati unatrag te pokazati i vama i nama da smo itekako snažne, poduzetne, odlučne i – velikog srca. To nam dokazuju fotografije snimljene u našoj neposrednoj blizini – ispred zgrade u kojoj živimo, na našem radnom mjestu ili pak u prijevoznom sredstvu.

Ova galerija je dokaz da nam za novogodišnju odluku treba samo ona da ostanemo dobri ljudi. Nema te brojke na vagi koja vrijedi više od toga

Koliko možemo biti veliki ove nam je godine pokazala i jedna od najvećih elementarnih nepogoda u Hrvatskoj koja je zadesila Slavoniju. Kupovinu nekoliko ekstra sapuna, paketa brašna ili pelena za poplavljena područja nije spriječio minus na računu kao što niti nije bilo teško otkazati kavu s prijateljicama i otići u sabirni centar na drugom dijelu grada.

Uz te organizirane i 'glasne' akcije jednako su veliki i oni naizgled sitni i tihi trenuci o kojima nitko ne želi govoriti, jer ostavljanje hrane na mjestu daleko od stola na hladnoj i metalnoj ručki kontejnera ne ostavlja osjećaj dobročinstva, već slomljenog duha kojeg si oni čiji je obrok u toj šuškavoj vrećici ne mogu dopustiti.

Osmijeh na lice su nam izmamila i neočekivana iznenađenja i pomoć koju ne trebaš niti je očekuješ, ali ti vraća vjeru u veliko srce velikog grada.

Ova galerija je dokaz da nam za novogodišnju odluku treba samo ona da ostanemo dobri ljudi. Nema te brojke na vagi koja vrijedi više od toga.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju