Do 5. srpnja u Parizu se održava Tjedan visoke mode, na kojem se predstavljaju nove kolekcije slavnih modnih kuća za jesen 2018. i zimu 2019. godine. Veliku pažnju publike i kritičara privukla je nova kolekcija Marije Grazije Chiuri za Dior.

Galerija Dior na pariškom Tjednu visoke mode 2018. - 1 Dior na pariškom Tjednu visoke mode 2018. - 2 Dior na pariškom Tjednu visoke mode 2018. - 3 +7 Elegantna i ženstvena
Otkako je ova talijanska dizajnerica preuzela poziciju kreativne dizajnerice Diora, u 2016. godini unijela je dašak mladenačkog zanosa u svoje kreacije kako bi je približila mlađoj publici.

Ne čudi stoga što su se njezine kreacije, a posebice ready to wear majice s političkim porukama poput We Should All Be Feminist (Svi bismo trebali biti feministi) postali hit među modnim blogericama te zavladali Instagramom.

U kolekciji visoke mode situacija je nešto drugačija. Maria Grazia Chiuri za ovu jesen i zimu predlaže odjeću u zanimljivoj paleti boje kave, nježnoružičaste i zlatne nijanse, kao i sive, plave te crne boje. Dior na pariškom Tjednu visoke mode 2018. - 4 Elegantna i ženstvena "gola" haljina iz Diora Foto: Getty Images
Osim strukiranih kaputa i jakni s dramatičnim voluminiziranim rukavima, te upečatljivih odijela s dubokim dekoltom, osobito se ističe kolekcija "golih" haljina.

Točnije, riječ je o ženstvenim modelima A-kroja koje laskaju ženskoj figuri i koje izgledaju poput balskih haljina za princeze, no koje su napravljene od tila, čipke te drugih prozirnih materijala s efektom gole kože.

Željela sam kreirati nešto toliko suptilno da to skoro možete vidjeti na Instagramu. Naravno, treba biti luksuzno, ali ne treba biti očigledno. Detalji kroja i konstrukcija može biti skrivena, izjavila je Marija Grazia Chiuri nakon predstavljanja kolekcije visoke mode u Parizu.

Zavirite u našu fotogleriju i pogledajte gole haljine iz Diorove kolekcije visoke mode za ovu jesen i zimu. Dior na pariškom Tjednu visoke mode 2018. - 9 Gola haljina Marije Grazije Chiuri na pariškom Tjednu visoke mode (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju