Prvu subotu u listopadu obilježava se Dan ružičaste vrpce čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Mnoge osobe potporu će današnjem danu i njegovoj misiji dati isticanjem ružičaste vrpce na odjeći, a prigodnu ružičastu boju za svoj su stajling izabrale i zagrebačke ljepotice koje izdvajamo u galeriji

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a danas se, kao svake prve subote u listopadu, obilježava Dan ružičaste vrpce. Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke 'Europa Donna', a današnji 16. Dan ružičaste vrpce održava se u sklopu kampanje 'Darujmo ružičasti život', akcije organizirane za prikupljanje sredstava za aparat za intraoperativno zračenje.

Tijekom listopada upozorava se na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju

Tom prigodom na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu održava se prigodan program, a prikupljeni prihod namijenjen je fondu za aparat. Na Cvjetnom trgu će se u zrak pustiti brojni ružičasti baloni u znak pijeteta prema svim oboljelim i umrlim, među kojima će biti i baloni Nove TV, medijskog pokrovitelja udruge Europa Donna.

Mnoge osobe potporu će današnjem danu i njegovoj misiji dati isticanjem ružičaste vrpce na odjeći, a prigodnu ružičastu boju za svoj su stajling izabrale i zagrebačke ljepotice koje izdvajamo u galeriji. U haljinama, suknjama, bluzama, s torbicama i drugim detaljima u veseloj, živahnoj ružičastoj boji ove žene podsjećaju nas na ljepotu i radost života zbog čega se nikada ne smijemo predati bolesti nego se uvijek boriti, a prije svega kroz cijeli život voditi brigu o vlastitom zdravlju.

Tijekom listopada upozorava se na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju, na nužnost dostupnijih mamografskih pregleda te bolju zdravstvenu zaštitu žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju