Nježna i romantična ili intenzivna i energična - ružičasta je postala sveprisutna. Nezaobilazna u modi, šminkanju i modnim dodacima, ove je sezone sve popularnija i kod uređenja interijera. No, treba je oprezno dozirati kako vlastiti dom ne bi pretvorili u kuću za barbike.

1. UPEČATLJIVA "PINK" FOTELJA
Interijer ne mora biti isključivo ženstven, da bi mu pristajao ružičasti kauč. Najbolja stvar kod takvog komada namještaja je "efekt iznenađenja". Idealno će funkcionirati, volite li moderan stil uređenja.

2. POČNITE S JASTUCIMA

Za dnevni boravak i hodnik odaberite intenzivniju nijasu, a nježne će najbolje izgledati u spavaćoj sobi.

Ako niste spremni na cjelokupan ružičasti redizajn, počnite s nekoliko novih jastuka za dnevni boravak. Za početak je to sasvim dovoljno boje, a dojam u prostoru će biti vedriji.

3. DODAJTE CVIJEĆE
Dekorirajte sobe cvjetnim aranžmanima, posebno spavaću sobu koja je često zanemarivana. Uberite ruže ili božure. Najbolje će pristajati u neutralne interijere.

4. KREATIVNI DETALJI
Barbika može poslužiti kao inspiracija za detalje. Ovakav odabir najbolje će pristajati u nešto drugačijim, otkačenijim interijerima. Kombinirajte spomenutu lutku s ružičastom budha svijećom, dodajte orhideju.

Ugođaj smirite crno-bijelim fotografijama ili neutralnim keramičkim predmetima. Također, pripazite da detalji nisu u istoj nijansi ružičaste.

5. ZAVJESE

Ugođaj smirite crno-bijelim fotografijama ili neutralnim keramičkim predmetima.

Imate li neutralnu prostoriju, na prozore objesite nježnoružičaste zavjese. Na isti način možete razigrati vrata ormara ili ih dodati u kuhinju. Za potonje mogu biti i s uzorkom.

6. RAZLIČITE NIJANSE ISTE BOJE
Isto kao i s detaljima, različite nijanse ružičaste kombinirajte i u cijelom prostoru. Znači; prljavo ružičasta plus magenta plus tamnoružičasta s dodacima ljubičaste.

7. ZIDOVI
Ružičasti zidovi mogu razigrati ili umiriti prostoriju, sve ovisi koju nijanse odaberete. Za dnevni boravak i hodnik odaberite intenzivniju nijasu, a nježne će najbolje izgledati u spavaćoj sobi, kuhinji i kupaonici.

8. RUŽIČASTI UREĐAJI U KUHINJI
Kuhinja će izgledati odlično ako joj dodate nekoliko uređaja u nježno ružičastoj nijansi. Trenutačno je jako popularan retro izgled pa ne bi trebali imati problema s pronalaskom ružičastog tostera, miksera ili hladnjaka. Inspirirajte se SMEG-om, ali kupite jefitinije.

 

9. MALO RUŽIČASTE UMJETNOSTI
Slika u središtu sobe najbolja je varijanta. Pritom, možet i improvizirati. Sami obojite platno ili izrežite komad tkanine pa ih uokvirite.

10. RAZLIČITI UZORCI
Možda se tako ne čini, ali različiti ružičasti uzorci savršeno se slažu s uzorkom leoparda, crno-bijelim geometrijskim uzorkom ili raskošnim cvjetnim.

Sve prijedloge za uređenje možete pogledati u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju