Crveni tepih nezaobilazan je dio dodjele filmskih i televizijskih nagrada. No otkako je u svijetu nastupila pandemija koronavirusa, stvari se prilagođavaju situaciji kako bi svi uključeni bili zaštićeni od bilo kakvih opasnosti.

Na ovogodišnjim Zlatnim globusima, stoga, crveni tepih izgledao je drugačije nego ikad prije u povijesti ove nagrade Udruženja holivudskih stranih novinara.

Slika nije dostupna Catherine Zeta-Jones: Haljina koja je pokušala nadmašiti kultno izdanje Angeline Jolie

Iako su neke dame uistinu prošetale tepihom ispred hotela Beverly Hills u Los Angelesu i Rainbow Rooma u New Yorku, gdje se paralelno održavala dodjela – nije bilo publike koja bi uživala u njihovoj pojavi niti veliki broj fotografa koji bi ih snimio.

Većina nominiranih sredila se pak za izlazak, a potom javila „uživo“ preko videopoziva iz svoje dnevne sobe, dvorišta ili hotelske sobe koju su unajmili samo za ovu priliku. Kompozicija i kvaliteta fotografija zbog toga je u nekim slučajevima upitna.

Slika nije dostupna Salma Hayek: Vatrena haljina za najneobičniju dodjelu Zlatnih globusa

No dame su si dale truda i odabrale glamurozna izdanja, a mi smo odabrali 10 najljepših haljina s ovogodišnjeg virtualnog crvenog tepiha Zlatnih globusa.

Lily Collins na virtualnom crvenom tepihu nosila je raskošnu haljinu Yvesa Saint-Laurenta.

Regina King nosila je srebrnu kreaciju Louisa Vuittona.

Elle Fanning blistala je u ledenoplavoj svilenoj kreaciji s potpisom modne kuće Gucci.

Kate Hudson blistala je u maloj crnoj haljini Louisa Vuittona.

Anya Taylor-Joy odabrala je glamuroznu zelenu večernju haljinu brenda Dior.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju