Crveni tepih nezaobilazan je dio dodjele filmskih i televizijskih nagrada. No otkako je u svijetu nastupila pandemija koronavirusa, stvari se prilagođavaju situaciji kako bi svi uključeni bili zaštićeni od bilo kakvih opasnosti.

Galerija Najljepše haljine s virtualnog crvenog tepiha Zlatnih globusa - 6 Najljepše haljine s virtualnog crvenog tepiha Zlatnih globusa - 3 Najljepše haljine s virtualnog crvenog tepiha Zlatnih globusa - 1 +2 Sarah Paulson u Pradi

Na ovogodišnjim Zlatnim globusima, stoga, crveni tepih izgledao je drugačije nego ikad prije u povijesti ove nagrade Udruženja holivudskih stranih novinara.

Catherine Zeta Jones na 78. dodjeli Zlatnih globusa Catherine Zeta-Jones: Haljina koja je pokušala nadmašiti kultno izdanje Angeline Jolie

Iako su neke dame uistinu prošetale tepihom ispred hotela Beverly Hills u Los Angelesu i Rainbow Rooma u New Yorku, gdje se paralelno održavala dodjela – nije bilo publike koja bi uživala u njihovoj pojavi niti veliki broj fotografa koji bi ih snimio.

Većina nominiranih sredila se pak za izlazak, a potom javila „uživo“ preko videopoziva iz svoje dnevne sobe, dvorišta ili hotelske sobe koju su unajmili samo za ovu priliku. Kompozicija i kvaliteta fotografija zbog toga je u nekim slučajevima upitna.

Salma Hayek na 78. dodjeli Zlatnih globusa Salma Hayek: Vatrena haljina za najneobičniju dodjelu Zlatnih globusa

No dame su si dale truda i odabrale glamurozna izdanja, a mi smo odabrali 10 najljepših haljina s ovogodišnjeg virtualnog crvenog tepiha Zlatnih globusa.

Lily Collins na virtualnom crvenom tepihu nosila je raskošnu haljinu Yvesa Saint-Laurenta.

Regina King nosila je srebrnu kreaciju Louisa Vuittona.

Elle Fanning blistala je u ledenoplavoj svilenoj kreaciji s potpisom modne kuće Gucci.

Kate Hudson blistala je u maloj crnoj haljini Louisa Vuittona.

Anya Taylor-Joy odabrala je glamuroznu zelenu večernju haljinu brenda Dior.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju