Ljubiteljice cipela sigurno imaju dugačak popis modela koje bi voljele jednom vidjeti u svojoj kolekciji. Na njemu se nalaze modeli brojnih modnih kuća i legendarnih dizajnera cipela. Ponekad potražnju diktira samo ime brenda koje garantira kvalitetu pa dame priželjkuju bilo koji model iz njihove ponude, a ponekad se baš specifičan model ili linija nametnu kao "must have" komadi. U nastavku pogledajte kojih je to 10 najpoželjnijih cipela na svijetu.

Galerija Kultne sandale modne kuće Chanel Štikle Christiana Louboutina Cipele J'Adior modne kuće Dior +7 Cipele Manola Blahnika

1. Dvobojne sandale modne kuće Chanel

Model cipela otvorene pete s vrhom u kontrastnoj boji zbog kojeg stopalo izgleda manje, a noga duže, službeno se pojavio u Chanelovoj ponudi 1957. godine. Ova svestrana i elegantna sandala s udobnom potpeticom od pet centimetara već desetljećima ne gubi popularnost.

Kultne sandale modne kuće Chanel Kultne sandale modne kuće Chanel (Foto: Shutterstock)

2. Cipele Christiana Louboutina

Kakav bi to bio popis najpoželjnijih cipela bez modela s kultnim crvenim potplatom? Iako Louboutinove štikle najbolje prolaze među ljubiteljicama cipela, on u svojoj ponudi ima i prekrasne modele s ravnim potplatima i niskom petom.

Štikle Christiana Louboutina Štikle Christiana Louboutina (Foto: Shutterstock)

3. Model J'Adior modne kuće Dior

Prepoznatljiva salonka s nakošenom potpeticom i J'Adior mašnom jedan je od najtraženijih modela francuske modne kuće Dior. Kada je u pitanju visina potpetice, model je dostupan u dvije varijante - s potpeticom od 6,5 centimetara i 10 centimetara.

Cipele J'Adior modne kuće Dior Cipele J'Adior modne kuće Dior (Foto: Shutterstock)

4. Modeli Manoloa Blahnika

O Blahnikovom dizajnu i kvaliteti dovoljno govori činjenica da Anna Wintour od 1994. godine nosi jedan te isti model koji je odabrala u njegovom ateljeu i koji je ovaj majstor doradio po njezinim željama.

Cipele Manola Blahnika Cipele Manola Blahnika (Foto: Profimedia)

5. Balerinke Cendrillon brenda Repetto

Rose Repetto dizajnirala je 1956. godine balerinke pod nazivom Cendrillon za Brigitte Bardot. Slavna glumica nosila ih je u filmu "I Bog stvori ženu", a ostalo je povijest. Ovaj model balerinki i dalje nema konkurenciju.

Balerinke Cendrillon brenda Repetto Balerinke Cendrillon brenda Repetto (Foto: Repetto)

6. Štikle Jimmyja Chooa

Obožavateljicama štikli dovoljno je samo spomenuti ime ovog malezijskog dizajnera kineskog podrijetla kako biste od njih dobili uzdah pun čežnje. Štikle Jimmyja Chooa vječni su predmet želja.

Štikle Jimmyja Chooa Štikle Jimmyja Chooa (Foto: Profimedia)

7. Mokasine modne kuće Gucci

Među modelima cipela ravnih potplata koje su osvojile žene, uvijek se nađu i legendarne mokasine modne kuće Gucci.

Mokasine modne kuće Gucci Mokasine modne kuće Gucci (Foto: Shutterstock)

8. Natikače Oran modne kuće Hermes

Dizajnirao ih je Pierre Hardy 1997. godine u želji da stvori udobnu sandalu ravnih potplata koju može nositi svaka žena, a lansirane su kao dio Hermesove kolekcije Year of Africa.

Hermesove natikače Oran Hermesove natikače Oran (Foto: Hermes)

9. Salonke modne kuće Saint Laurent

Njihove salonke lako je prepoznati na prvi pogled zahvaljujući i više nego efektnoj potpetici u obliku loga YSL. Ove upečatljive cipele stvorene su za najodvažnije dame.

Saint Laurent salonke s prepoznatljivom potpeticom Saint Laurent salonke s prepoznatljivom potpeticom (Foto: Shutterstock)

10. Cipele Rockstud i Roman Stud modne kuće Valentino

Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli svojevremeno su modernizirali ponudu modne kuće Valentino linijom Rockstud koja je zaludila trendseterice. Njihovi modeli sa zakovicama od tada su pravi must have, a 2021. godine lansirana je nova linija pod nazivom Roman Stud s predimenzioniranim zakovicama.

Štikle iz Valentinove linije Rockstud Štikle iz Valentinove linije Rockstud (Foto: Profimedia)

Najviše mi se sviđa model koji potpisuje...

glasova:

 

20 brutalnih štikli (do 50 eura) zbog kojih će se svi okretati za vama Reserved, 15,99 EUR Deichmann, 17,49 EUR DeeZee (CCC), 22,99 EUR +17 Mango, 22,99 EUR

10 poznatih Hrvatica u vrtoglavim štiklama koje nisu za svakoga Nina Badrić voli cipele s visokom potpeticom Maja Šuput voli štikle s vrtoglavom potpeticom I Lana Jurčević voli nositi štikle +6 Jelena Rozga bez problema hoda i u cipelama s dugom iglenom potpeticom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju