Šetajući ovih dana parkovima, među zgradama i kućama vjerojatno ste barem negdje naletjeli na grm divnih ruža.

Galerija L'Occitane Eau de Toilette Rose Narciso Rodriguez Women's For Her Musc Noir Rose Eau De Parfum Chloe Roses de Chloe +7 Hugo Boss - Boss Ma Vie L'Eau

Osim što su procvjetale ruže predivan ukras, one su i jedan od omiljenih sastojaka parfema.

Ruža definitivno spada među parfemske note čija popularnost nikad ne prolazi. Znalci je znaju opisivati kao malu crnu haljinu u svijetu parfema, a osim što mirise čini posebno elegantnima, ružu je lako kombinirati s drugim sastojcima.

U nastavku teksta izdvojili smo deset parfema koje ćete voljeti ako volite miris ruže.

1. Dior Miss Dior Rose N'Roses Eau de Toilette

Vedre i energične ruže imaju svoje mjesto u srcu ovog mirisa. Radi se o svježoj toaletnoj vodi u kojoj je obilje ruža dodatno obogaćeno bergamotom i drugim citrusima. U bazi parfema je mošus. Tvorac parfema je Francois Demachy.

Dior Miss Dior Rose N'Roses Eau de Toilette Dior Miss Dior Rose N'Roses Eau de Toilette (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Chloe Roses de Chloe

Ovaj miris na tržištu se pojavio 2008. godine, a u nadolazećim godinama pojavljivala su se nova izdanja nježnog i gracioznog parfema čiji će vas miris barem nakratko odvesti u šetnju pariškim vrtovima.

Gornje note parfema čine bergamot, taragon, liči i limun, bazu čine bijeli mošuš , amber i drvene note, a u sredini su crni ribizl, jabuka, cedar, magnolija i ruđa damask.

Chloe Roses de Chloe Chloe Roses de Chloe (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum

Od boje preko imena do baze ovog parfema - sve daje do znanja da je njegova kraljica ruža. Miris Rose Prick dolazi u ružičastoj mat bočici, a note ruže u njemu su sočne i bogate.

Konkretno, u srcu ovog parfema za žene i muškarce mjesto su dobile majska, turska i bugarska ruža. Govoreći o ovom mirisu, Tom Ford rekao je da je inspiriran njegovim vlastitim vrtom ruža te da se radi o "buketa opojnih i rijetkih hibrida".

Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Maison Margiela Replica On A Date

Ovaj višeslojni miris prepun je snažnih nota poput pačulija, vetivera i bergamota, tako da ostavlja snažan i zadivljujuć dojam. Donosi uravnoteženu mješavinu voćnog i cvjetnog zahvaljujući kombinaciji ruže s geranijom i davanom.

Maison Margiela Replica On A Date Maison Margiela Replica On A Date (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Hugo Boss - Boss Ma Vie L'Eau

U nježno ružičastoj bočici "skriven" je ženstven i snažan miris koji je inspiriran neovisnih ženskim duhom. Svježa kompozicija u gornjim notama sadrži kaktusov cvijet, u sredini su ružičasta frezija, jasmin i delikatni pupoljci ruže dok su u bazi cedar i drvene note.

Hugo Boss - Boss Ma Vie L'Eau Hugo Boss - Boss Ma Vie L'Eau (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Hermès Calèche

Ovaj je klasik prvi ženski parfem modne kuće Hermès. Cvjetan je i vrlo ženstven, a toj elegantnoj i odmjerenoj noti pridonosi drvenasta nijansa sandalovine. Svježinu mu dodaje tonovi agruma, a u središtu su cvijet kanange, ruža i jasmin. Upečatljiv je i odličan izbor za sve ljubiteljice bezvremenske mode i mirisnih nota koje nikad neće izaći iz trenda.

Hermès Calèche Hermès Calèche (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. L'Occitane Eau de Toilette Rose

Kako kažu njegovi tvorci, ovaj očaravajući miris otkriva posebne i lagane mirisne note svojih latica.

Blistava kreacij predstavlja ružu od korijena do tučka u novom svjetlu te zelenim i voćnim notama kreira elegantni cvjetni miri, navode. U samom srcu mirisa apsolut damaščanske ruže susreće se s nježnoću stolisne ruže, a rezultat je profinjeni i ženstveni mirisni trag.

L'Occitane Eau de Toilette Rose L'Occitane Eau de Toilette Rose (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Narciso Rodriguez Women's For Her Musc Noir Rose Eau De Parfum

Ova mirisna ljepotica Narcisa Rodrigueza ima sve karakteristike primamljivog parfema. Kao što mu ime sugerira, dominira senzualna kombinacija ruže i mošusa, ali njegova prava dubina otkriva se kada se osuši - donje note vanilije, antilop kože i pačulija zadržavaju se ostatak dana.

Narciso Rodriguez Women's For Her Musc Noir Rose Eau De Parfum Narciso Rodriguez Women's For Her Musc Noir Rose Eau De Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Iako mu ruža nije u imenu, ona se nalazi u srednjim notama ovog nježnog voćno-cvjetnog mirisa koji je posebno prigodan za nošenje po danu i tijekom velikih ljetnih vrućina koje su pred vratima. Na tržištu se pojavio 2011. godine, a njegovi tvorci namijenili su ga mlađoj populaciji.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Prada Rose Eau de Parfum

Svjež i moderan miris ove parfemske vode utjelovljuje Pradinu suvremenu viziju ruže i njezinih glavnih karakteristika. Cvjetni miris izražava spoj ruže, svježeg nerolija i mandarine te je istovremeno i vintage i sofisticiran, za ljubiteljice bezvremenske elegancije, ali i novih i odvažnijih nota.

Prada Rose Eau de Parfum Prada Rose Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Idealni za svaki dan: Deset parfema s nježnim mirisom magnolije Parfem s magnolijom L’Eau d’Issey Eau & Magnolia Issey Miyake Zara 'Violet Blossom' +1 Gucci

Tako fini i vedri: Deset parfema s božanstvenim mirisom božura Bočica parfema i božuri Parfemi s mirisom božura - 3 Parfemi s mirisom božura - 4 +7 Parfemi s mirisom božura - 6


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju