Neuništiva i veličanstvena magnolija postojala je već prije najmanje 20 milijuna godina, a u današnje je doba među najpopularnijim cvijećem u parfumeriji.

Galerija Parfem s magnolijom Guerlain L’Eau d’Issey Eau & Magnolia Issey Miyake +6 Frédéric Malle  

Raskošna stabla magnolija u punom su cvatu, a njihova ljepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stabla magnolije potječu iz jugoistočne Azije i Sjeverne Amerike, ali su se zbog svoje ljepote proširila po gotovo svim kontinentima.

Bogati miris magnolije koji podsjeća na miris voća, često se koristi u parfemima. Eterično ulje magnolije iznimno je skupo, a najpoznatija, najomiljenija i najraširenija vrsta magnolije je ona s bijelim i ružičastim cvjetovima. Radi se o vrsti koja se naziva Soulangeova magnolija (Magnolia X soulangeana).

Bogati miris magnolije koji podsjeća na miris tropskog voća, često se koristi u parfemima

Miris magnolije često se spaja s mirisom jasmina jer zajedno stvaraju vrlo lijepu, ženstvenu i suptilnu kombinaciju. Prepoznatljivi slatki miris magnolija, koji neki uspoređuju s mirisom pjenušca, inspirirao je mnoge kreatore parfema, a mi donosimo deset parfema s mirisom tog veličanstvenog cvijeta idealnih za proljeće.

1. Guerlain "L'Instant de Guerlain"

Eau de toilette verzija originalnog parfema L'Instant de Guerlain iz 2003., lansirana 2005. godine. Gornje note čine zelena jabuka, bergamot, grejp i crni ribizl, u srcu su smješteni magnolija, jasmin, neroli, đurđevak i gardenija, dok bazu čini ambra. 

Guerlain Guerlain "L'Instant de Guerlain" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Issey Miyake "L’Eau d’Issey Eau & Magnolia"

Blistav i nježan miris u kojem je baršunasta mekoća latice magnolije pojačana svježinom vode za blistavu infuziju koja pršti cvjetnim notama. Mirisna kolekcija Isseyja Miyakea započela je s vodom, izvorom života, izvornim elementom i izvorom beskrajnih mogućnosti. To se putovanje sada nastavlja susretom s prozračnim i nježno ženstvenim cvijetom magnolije.

Svježina bergamota unosi dašak sjaja u gornje note, dok srce mirisa pršti kombinacijom cvjetnog buketa i vode, s notama magnolije pojačanima svježinom vode. Dragocjena drvena baza sandalovine zaokružuje mirisnu kompoziciju.

Minimalistička bočica vraća se počecima, ukrašena s malo bež boje i finiširana drvenim čepom koji predstavlja sirovu, netaknutu prirodu koja je inspirirala miris "L’Eau d’Issey Eau & Magnolia".

L’Eau d’Issey Eau & Magnolia Issey Miyake L’Eau d’Issey Eau & Magnolia Issey Miyake (Foto: Shutterstock)

3. Juliette Has A Gun "Magnolia Bliss"

Mir u bočici riječi su kojima njegovi kreatori opisuju ovaj miris. Cilj je bio u teškim vremenima kroz koja prolazimo stvoriti dozu blaženstva. Ova cvjetna kompozicija magnolije u koju su upletene i slasna nota šljive Mirabelle i osvježavajuća esencija bergamota u tome je i uspjela.

Ljubiteljice parfema kažu da je njegov miris ugodno iznenađenje. Radi se o lijepom, razigranom, proljetnom mirisu koji će dodatno uljepšati proljetne dane.

4. Frédéric Malle "Eau de Magnolia"

Ovo je cvjetni miris za muškarce i žene predstavljen 2014. godine. Njegov tvorac Carlos Benaim je inicijalni udar ovog parfema potaknuo jedinstvenom svježinom magnolije pomiješane s bergamotom, grejpom i limunom. Razvio ga je s naznakama marelice, a koktel sastavljen od vetivera, pačulija i mahovine svemu je dao dozu senzualnosti i dugotrajnosti.

Ljubiteljice parfema opisuju ga kao nevjerojatno lijepi miris koji miriše na eleganciju i izaziva ovisnost te izaziva uzbuđenje svaki put kada ga se osjeti.

Frédéric Malle Frédéric Malle "Eau de Magnolia" (Foto: Top.hr)

5. Chanel "Cristalle Eau Verte"

Parfem koji se na tržištu pojavio 2009. godine kao nasljednik parfema Cristalle iz 1974. godine. Miris se sastoji od aroma magnolije, bijelog cvijeća, jasmina, bergamota i limuna sa Sicilije, a kreirao ga je Jacques Polge.

Chanel Chanel "Cristalle Eau Verte" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Versace "Bright Crystal"

Ružičasto obojana bočica najavila je mekši i svjetliji miris u usporedbi s prethodnikom Crystal Noir. Popularne voćne note daju kompoziciji lagano gurmansku nijansu.

U gornjim notama nalaze se nar i yuzu, božur i magnolija u srcu su kompozicije, dok note vodenasto svježeg lotusa ublažavaju intenzitet i slatkoću cvjetnih akorda. Bogatu bazu čini amber.

Versace Versace "Bright Crystal" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Jo Malone "Rose&Magnolia"

Ovaj cvjetni miris za žene i muškarce na tržištu se pojavio 2022. godine. Gornja nota je magnolija, u sredini su majska i damask ruža dok bazu čine pačuli i amber. Opisuje ga se kao cvjetni miris za moderne žene koji je istovremeno sladak, blistav, začinjen, senzualan i opojan te kao stvoren za sve prilike.

Iako je tek kratko vrijeme na tržištu, ovaj miris već ima svoje obožavateljice kojima će ovaj obilježiti nadolazeći topli dio godine.

Jo Malone Jo Malone "Rose&Magnolia" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Ovih lijepih i nenametljivih 10 parfema neće vam dosaditi čak ni ako ih koristite svaki dan Žena nanosi miris nakon tuširanja Glossier You Le Labo Rose 31 Eau de Parfum +7 Zara Rose

8. Elie Saab "Girl of Now"

Inspiracija za nastanak ovog cvjetno-orijentalnog mirisa bila je glamurozna sjajna haljina, a radi se o parfemu koji dočarava duh generacije koja živi spontano, razigrano i bezbrižno. Gornje note mirisa čine pistacija, kruška i mandarina, su sredini su badem, cvijet naranče i omiljena magnolija, dok bazu čine bademovo mlijeko, mahune tonke, kašmeran i pačuli.

Među pohvalama dama koje su ga koristile stoji i da se radi o wow mirisu koji miriše drugačije od svega što su ranije osjetile. Miris je čist, svjež i kremast, kao stvoren za svakodnevnicu i posebne prigode.

Elie Saab Elie Saab "Girl of Now" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zeleni parfemi koji se izdvajaju kao najomiljeniji Chanel No. 19 Estée Lauder Alliage Bvlgari Au Thé Vert +2 Elizabeth Arden Green Tea

9. Sofia Vergara "Love"

Parfem nastao kao varijanta parfema prvijenca slavne glumice iz 2014. godine. Kompozicija mirisa je orijentalna, topla i voćna. Započinje kombinacijom mandarine, marakuje, zelene jabuke i cvijeta naranče.

U srcu su smještene note cvijeta kolumbijske kave, ljubičaste orhideje, korijena irisa i magnolije položene na bazu sjemena ambrete, ambernog drva, pralina i vanilije.

Sofia Vergara Sofia Vergara "Love" (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Zara "Violet Blossom"

Ovaj miris opisuje se kao munja koja prelazi oblak svježina, sačinjen od delikatnih nota magnolije, jabuke i ljiljana. Toplina vanilije, u kombinaciji sa slatkoćom badema, mirisu daje posebnu ugodu i neodoljivu sladostrasnost.

Zara 'Violet Blossom' Zara 'Violet Blossom' (Foto: www.zara.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju