Ako ste i vi među brojnim damama koje obožavaju miris božura i ne mogu odoljeti njegovim opojnim, vedrim notama, lista parfema i toaletnih voda s mirisom tog veličanstvenog cvijeta sigurno će vas zanimati.

Galerija Bočica parfema i božuri Parfemi s mirisom božura - 3 Parfemi s mirisom božura - 4 +7 Versace  

L'Occitane "Pivoine Flora"

Toaletna voda u kojoj se osvježavajuće zelene note sljubljuju s mekim cvjetnim akordima. U srcu regije Drôme zaustavi se vrijeme kada cvjeta božur. L'Occitane Pivoine Flora oslikava neuhvatljivost trenutka u kojem cvijet božura više nije pupoljak, ali još uvijek nije ni cvijet. Ova toaletna vodica predstavlja odu tom čarobnom trenutku i slavi veličanstvenu ljepotu božura.

Parfemi s mirisom božura L'Occitane "Pivoine Flora" (Foto: Douglas)

Miss Dior "Absolutely Blooming"

Prava cvjetna rapsodija upotpunjena bobičastim voćem. Kompozicija parfema sastoji se od gornje note koja sadrži malinu, crni ribizl i ružičasti papar, srednje note božura i ruža iz Grassa i Damaska te bazne note od bijelog mošusa. Nježan i topao parfem bogat voćnim sokovima i cvjetnim nektarom prava je doza mirisa za vedre, sunčane dane.

Parfemi s mirisom božura Miss Dior "Absolutely Blooming" (Foto: Dior)

Dolce & Gabbana "Peony"

Parfemska voda Dolce & Gabbana Dolce Peony obavit će vas aurom ženstvenosti i krhke ljepote. Neodoljivo nostalgična i naglašeno ženska kompozicija ove parfemske vode puna je svježine, sočnog voća i cvijeća te nježnosti meda. Miris otvaraju sočne note kruške nashi sa svježim bergamotom, ružičastim paprom i ljupkim ciklamama.

U srcu se razvija bogati cvjetni buket mirisnih esencija božura, frezije i bugarskih ruža, praćen delikatnom toplom notom zrelih šljiva mirabela. Drvenaste note pačulija i ambroksana u zaključku upotpunjuje slatkoća meda.

Dolce & Gabbana 'Peony' Dolce & Gabbana 'Peony' (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Versace "Bright Crystal"

Nježno gurmanski voćno-cvjetni miris čije će vas nježne cvjetne note obaviti suptilnim, čistim mirisom, koji i dalje djeluje vrlo ženstveno i senzualno. To je harmonični svježi miris koji se otvara svježim narom i citrusom, a slijede ih vodeno cvijeće, božanstveni božur i nježna magnolija. Baza sačinjena od mošusa i jantara slatkasta je i ostavlja ugodan glatki trag. Bright Crystal omiljeni je cvjetni miris Donatelle Versace.

Parfemi s mirisom božura - 6 Versace "Bright Crystal"

Narciso Rodriguez "For Her Fleur Musc"

Miris stvoren za ljubiteljice cvjetno-drvenastih nota varijacija je slavnog mirisa For Her Narcisa Rodrigueza. Donosi zavodljivi buket cvjetnih nota u kombinaciji s bogatim začinima i naglašenim drvenastim notama jantara. Note ružičastog papra, mošusa, božura i pačulija opčinit će vas i učiniti proljetne dane još ljepšima i uzbudljivijima.

Narciso Rodriguez 'For Her Fleur Musc' Narciso Rodriguez For Her Fleur Musc (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chloé "Chloé Eau de Parfum"

Poseban, senzualan i profinjen miris za sve prilike i za sva godišnja doba. "Chloé" je odličan spoj cvjetova koji uključuju božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđicu u srcu iznad baze od cedrovine i ambera. Želite li originalni miris koji budi osjećaj klasike, onda je Chloé idealan parfem za vas.

Parfemi s mirisom božura - 2 Chloé "Chloé Eau de Parfum"

Parfem s magnolijom Idealni za svaki dan: Deset parfema s nježnim mirisom magnolije Chanel No. 5 Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Lanᴄôme "La Vie Est Belle En Rose"

Toaletna voda, član slavne linije mirisa La vie est belle, predstavlja modernu interpretaciju božura. Ova toalentna voda rezultat je suradnje dvoje poznatih svjetskih parfumera - Anne Flipo i Dominique Ropion zajedničku ljubav prema slavnom božuru izrazili su na novi način i kreirali jedinstvenu harmoniju s prepoznatljivim autorskim potpisom. U njihovoj reinterpretaciji klasična gurmanska nota božura spojena s ružom odiše suvremenošću i neodoljivom privlačnošću.

Parfemi s mirisom božura - 9 Lanᴄome "La Vie Est Belle En Rose"

Jo Malone "Peony & Blush Suede"

Kolonjska cvjetna voda koja slavi prirodnu ljepotu, ženstvenost i eleganciju. Savršeno ide uz prirodni šarm i nenametljivu profinjenost žene. Srce ovog cvjetnog mirisa čine božur, ruža, karanfil i jasmin, u srednjim notama obiluje miris jabuke, dok bazu čini sofisticirani velur.

Parfemi s mirisom božura Jo Malone "Peony & Blush Suede" (Foto: Eircontegles)

Tom Ford "White Patchouli"

Neodoljivo zavodljiv i jedinstven miris koji omamljuje svojim intenzitetom i luksuznom notom. Bazu ovog cvjetno-drvenastog mirisa čine pačuli, tamjan i drvo, u visokim intenzivnim notama osvajaju bergamot, korijander, cvjetni tonovi i božur, dok se u srcu mirisa nalaze ambrette, ruža i jasmin.

Parfemi s mirisom božura - 3 Tom Ford "White Patchouli"

Acqua di Parma "Peonia Nobile"

Atraktivan, očaravajući i elegantan miris inspiriran ljepotom i opojnim mirisom božura, koji je ujedno i njegov glavni sastojak. Začinjena crna paprika i slatki miris maline - to su note koje otvaraju ovaj mirisni sastav. Kad živahni uvodni tonovi nestanu, nastupaju ukusne note božura, frezije, muškatnog oraščića i turske ruže. Bazne note kombiniraju okuse sunčanog ambera, pačulija i zavodljivog mošusa.

Parfemi s mirisom božura - 4 Acqua di Parma "Peonia Nobile"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju