"Partneri u zločinu": 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima

Podijelite na

Ako želite svom psu pronaći idealnog prijatelja i suputnika te ako želite proširiti svoju obitelj za još jednog kućnog ljubimca, onda je vrlo važno da znate koje se to pasmine najbolje slažu s drugim psima

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 31.10.2017 / 09:20

  • 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 5 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 3
  • 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 1 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 10
  • 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 8 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 6
  • 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 9 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 2
  • 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 7 10 pasmina koje se najbolje slažu s drugim psima - 4

1. Baset
Baset je vrlo drag pas koje je vrlo lako učiniti sretnima. Po prirodi su vrlo opušteni te se jako dobro slažu s ostalim psima. Laju jedino kada je to stvarno potrebno, a ne jer vide psa na drugoj strani ulici.

2. Goldendoodle

"Ako želite svom psu naći idealno društvo onda je vrlo važno da znate koje se to pasmine najbolje slažu s drugim psima"

Postoji više razloga zašto je ovo idealan obiteljski pas. No, onaj najbitniji je to što se goldendoodle odlično slaže s djecom i ostalim kućnim ljubimcima, uključujući i druge pse. Vrlo su dragi i zaigrani.

3. Engleski lisičar
Riječ je o vrlo društvenoj i čoporativnoj pasmini. Točnije, engleski lisičar puno bolje funkcionira kada je okružen s drugim psima. Kad je sam, zna mu biti jako dosadno te je stoga bitno da puno vremena provodi u društvu i igri.

4. Koker-španijel
Jedna su od najpopularnijih pasmina, i to s razlogom. Koker-španijeli su veseli, pametni i nježni psi koji se obožavaju igrati s ljudima i s drugim psima. Pogledajte i 10 najljepših pasmina pasa na svijetu.

Koker-španijel

Koker-španijel (Foto: Thinkstock)

5. Maltipoo
Maltipoo je hibridna pasmina koja je nastala križanjem maltezera i pudlice. Oni su vrlo privrženi, zaigrani i prilagodljivi psi. Jednako dobro funkcioniraju u malom i velikom domu, maloj i velikoj obitelji te samostalno i s ostalim ljubimcima.

6. Bolonjski pas
Ova mala slatka pasmina obožava vrijeme provoditi sa svojim vlasnicima. Odlično se slažu s djecom i s drugim psima. Bolonjski pas tipično je vrlo znatiželjan, inteligentan i odan ljubimac.

7. Bernardinac

"Njemačka doga i bernardinac dva su 'nježna diva' koji se dobro slažu s ostalim psima"

Bernardince se često opisuje kao "nježne divove". U početku ih se uzgajalo kako bi pomogli pri lociranju i spašavanju izgubljenih ili ozlijeđenih putnika. Danas oni obožavaju biti uz svoju obitelj te se odlično slažu s djecom i drugim psima, pogotovo ako ih se od samog početka socijalizira.

8. Njemačka doga
Riječ je o još jednom nježnom divu. Iako se čine zastrašujućima zbog svoje veličine, njemačke doge vrlo su privržene, nježne i drage. Zato čine odlične kućne ljubimce koji se jako dobro slažu s ljudima, djecom, drugim psima i ostalim životinjama. Pogledajte i 10 najzdravijih pasmina pasa na svijetu.

9. Vižla
Ova mađarska pasmina izvrstan je lovac, ali i obiteljski pas. Po prirodi su jako dragi te se zato dobro slažu s drugim psima i mačkama, pogotovo ako su odrasli s njima. No, ne preporučuje da budu u istom domu s manjim životinjama poput zeca, ptice ili zamorca.

10. Mops
Mops je mali pas koji ima itekako veliku osobnost. Oni su šašavi, zaigrani i pomalo nestašni. Također, obožavaju imati "partnera u zločinu". Pogotovo ako ih se socijalizira od malena, jer se mogu odlično slagati s djecom i drugim psima.

Pogledajte deset najpametnijih pasmina na svijetu.

Mops

Mops (Foto: Thinkstock)

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se