U godini na izmaku proslavili smo punih 25 godina od izlaska prve epizode popularne humoristične serije Prijatelji.

Galerija

Iako su producenti Prijatelja možda i vjerovali da rade na običnoj televizijskoj seriji, ona je s vremenom postala mnogo više od toga. Tijekom deset godina prikazivanja čak su i psiholozi istraživali utjecaj Prijatelja na društvo.

Između ostalog, frizuru koju je u seriji nosila Rachel (Jennifer Aniston) kopirale su žene diljem svijeta, uzrečica koju je redovito izgovarao Joey (Matt LeBlanc) "How you doin'?" postala je uobičajen dio razgovora, a kafić Central Perk u kojem su omiljeni likovi provodili mnogo vremena postao je inspiracija za uređenje kafića diljem svijeta. Serija je utjecala i na jačanje ideje kako su dobri prijatelji sve što trebamo u životu. I tu nije kraj.

Prijatelji su tijekom desetljeća prikazivanja postali jedna od najgledanijih i najobožavanijih serija, a i danas Rachel, Monica, Ross, Phoebe, Joey i Chandler imaju cijelu vojsku obožavatelja.

I među vašim prijateljicama sigurno se krije barem jedna obožavateljica kultne serije, a blagdani pred nama idealna su prilika da joj poklonite nešto što će ju uvijek podsjećati na omiljenu šestorku, ali i najbolju prijateljicu.

Zavirite u našu galeriju i provjerite dio opcija.

Asos, šalica, 7,99 funti (70,50 kn)
Asos, šalica, 7,99 funti (70,50 kn) (Foto: Asos)