Duga kosa često se smatra simbolom ženstvenosti, ali mnoge slavne dame odavno su dokazale kako i kratka kosa može izgledati jednako lijepo i ženstveno. Primjerice, oskarovka Charlize Theron jedna je od onih žena koje preferiraju upravo kratku kosu te po mišljenju mnogih izgleda čak i bolje s njom nego s dugom.

Galerija Bojana Gregorić Vejzović Franka Batelić Mirna Medaković +8 Zrinka Cvitešić

Danijela Martinović Danijela Martinović (Foto: Davor Puklavec/Sinisa Hancic/Pixsell)

I na hrvatskoj javnoj sceni ima mnogo dama koje su eksperimentirale s kratkom kosom.

Pjevačicu Franku Batelić upoznali smo kao kratkokosu djevojku u glazbenom talent showu Nove TV Showtime, koji je lansirao njezinu karijeru.

Franka Batelić Franka Batelić (Foto: Tomislav Miletic/Pixsell)

I dok je Franka u mlađim danima bila sklona eksperimentima s kratkim frizurama, već je godinama vjerna isključivo poludugoj i dugoj kosi.

Mnogi su već i zaboravili da je Anica Kovač nekad imala dužu kosu – zanimljive kratke frizure već su postale njezin zaštitni znak.

Anica Kovač Anica Kovač (Foto: Igor Kralj/Marko Prpic/Pixsell)

Glumačka diva Bojana Gregorić Vejzović redovito se vraća kratkoj kosi i jedna je od onih sretnica koje izgledaju fantastično bez obzira na to kakvu frizuru imaju.

U galeriji pogledajte fotografije poznatih Hrvatica s kratkom i dugom kosom te provjerite tko se sve odlučio na drastičan rez.

Bojana Gregorić Vejzović Bojana Gregorić Vejzović (Foto: Davorin Visnjic/Slavko Midzor/Pixsell)

Slavne Hrvatice koje su priznale estetske operacije Viktorija Rađa i Lejla Filipović Maja Šuput na počecima karijere Lejla Filipović +7 Lejla Filipović

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju