Nerazumijevanje, nedostatak strasti, premalo nježnosti... problemi su koji povremeno muče gotovo svaki ljubavni par, bez obzira na duljinu staža. No, ljeto je savršeno vrijeme za buđenje uspavanih strasti, a u nastavku možete pročitati zašto.

Podaci Državnog zavoda za statistiku o broju razvoda i sklopljenih brakova su poprilično pesimistični.

Prema podacima DZS-a u periodu od 2012. do 2017. godine u Hrvatskoj se povećao broj razvoda, a posljednjih nekoliko godina godišnje se razvodi više od 6000 parova. Konkretno, U 2017. vjenčalo se 20.310 parova, a njih 6265 se razvelo.

Kako ne bi bismo i mi postali dio statistike, donosimo zašto je ljeto najbolje vrijeme za ljubavni popravni ispit.

1. VRIJEME JE GODIŠNJIH ODMORA

Ljetno vrijeme podiže razinu energije pa više nećete čekati vikend kako bi proveli više vremena s partnerom.

U prijevodu, manje stresa i anksioznosti koji ljubavnu svakodnevicu često čine lošijom nego ona uistinu jest. Kada se riješite napetosti, moći ćete kvalitetnije uživati u zajedničkim trenucima. A pomoći će već i nekoliko dana "bijega".

2. NAJZAVODLJIVIJE DOBA U GODINI

U Americi je provedeno preko nekoliko "online" istraživanja o seksualnim navikama parova tijekom ljetnih mjeseci - najviše u lipnju i srpnju. Svi su rezultati pokazali pojačanu aktivnost, kako u teoriji, tako i u praksi. A u prilog tomu ide i jedna britanska studija koja je pokazala da je apsolutno najzavodljiviji mjeseu godini, kolovoz.

Slika nije dostupna Sve će biti jasno... 25 pitanja koja razotkrivaju u kakvom je stanju vaša veza ili brak

3. PAROVI KOJI PLIVAJU ZAJEDNO, OSTAJU ZAJEDNO

Ovo nije potvrdila niti jedna studija, ali činjenica je da svakodnevno "brćkanje" u moru ili bazenu jednostavno zbližava parove. Stvar je u opuštenosti, intimnijem kontaktu, a nikada se ne zna što se može dogoditi nakon noćnoga kupanja.

4. AH, TAJ VITAMIN D

Nedostatak vitamina D povezan je s depresijom i smanjenim libuidom kod žena - rezultati su studije klinike Mayo. Srećom, samo petnaestak minuta izlaganja suncu, vraća njegove vrijednosti u normalu. Bolje raspoloženje plus rasploženiji libido sigurno će koristiti ljubavnoj vezi.

5. DUŽI DANI ZNAČE I VIŠE ZAJEDNIČKOG VREMENA

Ljetno vrijeme podiže razinu energije pa više nećete čekati vikend kako bi proveli više vremena s partnerom. Tijekom radnoga tjedna češće ćete dulje ostajati budni, provoditi vrijeme na ljetnim terasama i višesatnim šetnjama.

Ljubav 15 stvari koje svaka žena želi od svog muškarca

6. LJETO JE "LIMITED EDITION"

Budući da traje samo kratka tri mjeseca, sve što radimo ljeti čini se nekako posebnije. Zajedno isprobajte stvari koje vam nisu na raspolaganju nikada tijekom ostatka godine. Npr., posjetite neki festival, lokalni sajam, kušajte ljetni meni u vašem omiljenom restoranu. Tako ćete stvoriti jako posebne uspomene kojih ćete se rado prisjećati u mjesecima koji dolaze.

7. SVJEŽI ZRAK POTIČE RAZGOVOR

Kada se riješite napetosti, moći ćete kvalitetnije uživati u zajedničkim trenucima.

Nije se jedanput dogodilo da ste tijekom neke aktivnosti na otvorenome vašem sugovorniku "otvorili dušu". Jednostavno postoji nešto u svježem zraku i prirodi što nas potiče na razgovor. Ljeti ćete provoditi više vremena u stvarnoj komunikaciji, bez telefona i e-maila što sigurno doprinosti boljem razumijevanju.

8. VIŠE VREMENA ZA OBITELJ

Iako se djeca ne smatraju pretjerano romantičnima, promatranje djece na plaži ili zajedničke aktivnosti dokazano zbližavaju roditelje. Razlog je vjerojatno u tome što se podsjete ljubavi iz koje su njihova djeca nastala.

9. VIŠE MJESTA ZA IZLASKE

Zajednički izlasci mogu lako upasti u rutinu tijekom godine. Uvijek isti restorani, iste kino dvorane... Napravite nešto što već dugo planirate, a ne uključuje sjedenje za istim stolom. Nakon radnoga dana uputite se u šetnju prirodnom, popijte piće u parku, plešite na koncertu ili nešto slično.

10. LJETO NAS PODSJEĆA NA DJETINJSTVO

Hvatanje krijesnica, kampiranje, igranje skrivača. Svatko od nas ima neku omiljenu ljetnu uspomenu iz djetinjstva. Zašto ih se ne biste prisjetili zajedno s partnerom? Priuštite si jako poseban "dejt" koji jamči jako puno zabave i smijeha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju