Na današnji dan prije točno 40 godina u kanadskom gradu Londonu u pokrajini Ontario rodio se Ryan Thomas Gosling. Započeo je karijeru kao dječak na Disneyjevom kanalu u The Mickey Mouse Clubu, a kroz godine se pojavio u nizu žanrovski različitih filmova.

Galerija

Ryan Gosling glumio je u uzbudljivim trilerima poput "Ubojstva po brojevima" i "Martovskih ida", komedijama poput "Dobrih momaka", mjuziklu poput "La la Landa" ili znanstveno-fantastičnih priča poput "Prvog čovjeka" i "Blade Runnera 2".

Ženska publika najbolje ga pamti kao Nou Calhouna u prekrasnoj ljubavnoj priči "Bilježnica" snimljenoj prema književnom predlošku Nicholasa Sparksa u kojem je utjelovio siromašnog momka koji se zaljubljuje u bogatu djevojku Allie (Rachel McAdams).

Prije nego što je Ryan Gosling unajmljen da glumi lik Noe, producentski studiji razmišljali su o Tomu Cruiseu, ali i Georgeu Clooneyju.

Među kandidatima za ulogu Noe bio je Justin Timberlake, a redatelj Nick Cassavets priznao je da su mnogi glumci odbijali ovu ulogu jer im se nije činila dovoljno zahtjevnom ni zanimljivom. Srećom, to nije mislio i Ryan Gosling.

Popularnosti filma doprinijela je zapaljiva kemija između glavnih glumaca (koji su se zaljubili na setu filma te postali par u stvarnom životu), ali i romantična priča popraćena pamtljivim citatima.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od legendarnih filmskih citata koje je Ryan Gosling kao lik Noah Calhoun izgovorio u filmu „Bilježnica“, a koje su nam vratile nadu u ljubav (i muški rod).

Citati iz filma Bilježnica - 3
Citati iz filma Bilježnica - 3 (Foto: Zadovoljna.hr)