Na današnji dan prije točno 40 godina u kanadskom gradu Londonu u pokrajini Ontario rodio se Ryan Thomas Gosling. Započeo je karijeru kao dječak na Disneyjevom kanalu u The Mickey Mouse Clubu, a kroz godine se pojavio u nizu žanrovski različitih filmova.

Galerija Ryan Gosling utjelovio je lik Noe u filmu Bilježnica Ryan Gosling Citati iz filma Bilježnica - 9 +8 Citati iz filma Bilježnica - 8

Ryan Gosling glumio je u uzbudljivim trilerima poput "Ubojstva po brojevima" i "Martovskih ida", komedijama poput "Dobrih momaka", mjuziklu poput "La la Landa" ili znanstveno-fantastičnih priča poput "Prvog čovjeka" i "Blade Runnera 2".

Ženska publika najbolje ga pamti kao Nou Calhouna u prekrasnoj ljubavnoj priči "Bilježnica" snimljenoj prema književnom predlošku Nicholasa Sparksa u kojem je utjelovio siromašnog momka koji se zaljubljuje u bogatu djevojku Allie (Rachel McAdams).

Slika nije dostupna 10 stvari koje znaju samo najveće poznavateljice filma "Bilježnica"

Prije nego što je Ryan Gosling unajmljen da glumi lik Noe, producentski studiji razmišljali su o Tomu Cruiseu, ali i Georgeu Clooneyju.

Među kandidatima za ulogu Noe bio je Justin Timberlake, a redatelj Nick Cassavets priznao je da su mnogi glumci odbijali ovu ulogu jer im se nije činila dovoljno zahtjevnom ni zanimljivom. Srećom, to nije mislio i Ryan Gosling.

Ryan Gosling i Rachel McAdams kao Noah i Ally u filmu Bilježnica Nitko kao Ryan! Koji je slavni glumac odustao od uloge Noe u "Bilježnici"?

Popularnosti filma doprinijela je zapaljiva kemija između glavnih glumaca (koji su se zaljubili na setu filma te postali par u stvarnom životu), ali i romantična priča popraćena pamtljivim citatima.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke od legendarnih filmskih citata koje je Ryan Gosling kao lik Noah Calhoun izgovorio u filmu „Bilježnica“, a koje su nam vratile nadu u ljubav (i muški rod).

Citati iz filma Bilježnica - 3 Citati iz filma Bilježnica - 3 (Foto: Zadovoljna.hr)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju