Lako je naći dobre prijatelje, ali one najbolje se ne nalazi – njih stvara život. Na mnogim životnim situacijama možete prepoznati imate li uz sebe pravu prijateljicu, a mi vam donosimo listu njih 10 koji dokazuju da ste jedna drugoj uistinu najbolje prijateljice.

1. Redoviti ste gost na njezinim obiteljskim druženjima. Rođendani, krstitke, novogodišnji tulumi, roštilji – sve su to događanja na koja pozivate svoju prijateljicu i na koja ona poziva vas. Poznajete sve članove svojih obitelji i često se s njima družite, a u domu svoje prijateljice osjećate se kao u vlastitom.

2. Jedino vaša najbolja prijateljica zna sve vaše neugodnjake. Svi smo doživjeli neugodne situacije zbog kojih nas i dan-danas oblije crvenilo kada ih se prisjetimo. Nikada ih ne prepričavamo nikome osim najbolje prijateljice i jedino se s njom možemo pošteno nasmijati tim događajima.

3. Bez problema kritizirate jedna drugu. Ako se prijateljica vrati iz frizerskog salona nezadovoljna i sumnjičavo vas pita kakva je njezina nova boja kose, nećete joj lagati i reći da joj sjajno stoji ako vam se ne sviđa. Iskreno joj priznajete da bi joj bolje pristajala neka druga boja. Isto tako nikad se ne ljutite na nju kada vam savjetuje da kupite traperice veće za jedan broj jer su vam ove preuske u struku i stvaraju vam šlaufiće na trbuhu.

4. Zauzimate se jedna za drugu u raspravama. Uvijek držite leđa svojoj prijateljici i ona vama. Glasno i bez razmišljanja poduprijet ćete jedna drugu kada situacija to zahtijeva od vas.

5. Otvoreno razgovarate o ljubavi i seksu. Ne postoje detalji iz vaših veza o kojima ne možete iskreno razgovarati. Od emocija do vrućih igrica krevetu, iskreno si povjeravate sve detalje iz svojih ljubavnih života.

6. Ona je prva osoba kojoj ćete se javiti nakon teškog prekida. S obzirom na to da je upućena u vašu vezu s partnerom do najsitnijih detalja, nakon prekida imate potrebu razgovarati s njom. Ona uvijek razumije u čemu je bio problem, zna kako vas utješiti i natjerati da krenete dalje.

7. Međusobno si povjeravate tajne koje ste obećali čuvati za sebe. Iako će to rijetki priznati, često najboljim prijateljicama odajemo tuđe tajne. To se najčešće događa u situacijama kada osobi koja nam se povjerila treba pomoć, a mi ne znamo kako joj to pružiti. Najviše vjerujemo najboljoj prijateljici i računamo na to da će nam ona dati iskreni savjet.

8. Zajedno prolazite kroz teške životne situacije. Bolest, smrt bliskih ljudi – to su situacije u kojima se prepoznaje pravi prijatelj. Vi ste uvijek jedna uz drugu, u lijepim i u najtužnijim trenucima života.

Najbolje prijateljice Koliko je poznajete? 20 pitanja o najboljoj prijateljici na koja biste trebali znati odgovor Dolazak bebe donosi promjene i u prijateljskim odnosima "Moja najbolja prijateljica je mama...": Savjeti koji čuvaju prijateljstvo nakon dolaska djece

9. Planirate svoju zajedničku budućnost. Zamišljate kako će izgledati vaša druženja u starosti, pričate o tome kakve ćete biti bake i često u šali govorite da ćete vašu djecu natjerati da i oni budu najbolji prijatelji. Jednostavno ne možete zamisliti budućnost jedna bez druge, čak i ako vas život odvede na različite strane.

10. Možete sjediti u tišini, ne raditi ništa i osjećati se ugodno. Osjećaj ugodne tišine jedan je od najljepših na svijetu, a možete ga ostvariti samo uz ljude koje volite i kojima vjerujete. Upravo je takva vaša prijateljica s kojom možete uživati čak i ako ne radite ništa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju