Poznata američka scenaristica i producentica Shonda Rhimes kaže kako je oduvijek znala da želi biti majka. Isto tako je znala da se ne želi udati.

Galerija Eva Mendes Shonda Rhimes Oprah Winfrey +6 Diane Kruger

Zauzela sam se za sebe i rekla da se ne želim udati. Rekla sam to glasno. Rekla sam to svojoj obitelji. Svojim prijateljima. Rekla sam to svima koji su me pitali. To nikada nije bio moj san. U našem društvu želja za brakom slična je želji za djecom. Moraš to željeti i ako ne želiš, svi pitaju što nije u redu s tobom. Ja sam jedna od onih žena koja je od pete godine govorila da će imati djecu. Odmah sam vam mogla reći da će ih biti troje. Ali nikada se nisam željela udati. Nikada se nisam igrala mladenke. Nikada nisam bila zainteresirana za brak, kazala je Shonda legendarnoj američkoj voditeljici Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey Oprah Winfrey (Foto: Getty Images)

U istom intervjuu Oprah je s javnosti podijelila trenutak u kojem je shvatila da se ne želi udavati. To se dogodilo u trenutku kada ju je dugogodišnji partner Stedman Graham - zaprosio. Voditeljica je tada rekla da je shvatila kako joj je bilo važno da netko ima želju oženiti se njome, dok iskrena želja za bračnom zajednicom nikada nije postojala u njoj. Oprah i Stedman odgodili su vjenčanje i poslije više nikada nisu pričali o tome.

Pomislila sam: 'Bože, zar se sada stvarno moram udati?' Shvatila sam da ne želim biti u braku. Tada jednostavno ne bih mogla živjeti život koji sam stvorila za sebe, zaključila je.

Neke poznate dame negativan stav o bračnoj zajednici stvorile su nakon razvoda. Glumica Diane Kruger i glumac Guillaume Canet bili su u braku od 2001. do 2006. godine. Diane je jednom prilikom rekla kako im se brak raspao zato što su ih karijere uvijek vodile na suprotne krajeve svijeta, a danas tvrdi da se više nikada neće udati.

Vjerujem u predanost koja se stvara u srcu. Ne postoji papir koji će te nagnati da ostaneš u braku, rekla je glumica.

Diane Kruger Diane Kruger (Foto: Getty Images)

S njom se slaže i 70-godišnja Susan Sarandon koja je od 1967. do 1979. bila udana za glumca Chrisa Sarandona.

Nikada se više nisam udala nakon prvog razvoda. Naučila sam da su veze poput organizma, moraju se mijenjati i rasti. Ne možeš ih dovesti do određene razine i pokušati ih održati takvima kakve jesu u tom trenutku, smatra Susan.

Glumica je 23 godine bila u vezi s Timom Robbinsom i kada su je pitali zbog čega se nikada udala za njega, odgovorila je: Mislila sam da nećemo jedno drugo uzimati zdravo za gotovo ako se oženimo.

Njezina kolegica Diane Keaton nikada se nije udavala. Priznaje da se divi ljudima koji mogu čitav život provesti s nekim i biti odani toj osobi, ali ona to ne bi mogla: Morala bih raditi previše kompromisa, a to nisam željela.

Charlize Theron u oklop-haljini modne kuće Dior - 2 Charlize Theron (Foto: Profimedia)

Charlize Theron također ne mari za brak: Nikada nije bio važan. Ne znam zašto je tako. Ono što si želim je veza koja će trajati, i bila sam u dugim vezama. To je vrsta zajednice kakvu želim. Čin vjenčanja i sklapanja braka nije nešto što mi je važno, ali razumijem zašto je drugim ljudima važan.

Sa svojim nevjenčanim statusom sretna je i Kristin Davis, zvijezda serije "Seks i grad". Sjećam se kako sam u mladosti mislila 'Zašto se svi ovi ljudi žene?' Ni kao djevojčica nikad nisam rekla govorila da ću se jednog dana udati. To ne znači da se nikada ne bih udala, ali ne mislim da to moram napraviti jer ću u suprotnom biti nesretna. Ne znam hoću li se ikada udati. Potpuno sam sretna sa svojim solo statusom, kazala je Kristin.

Eva Mendes u vezi je s Ryanom Goslingom s kojim ima dvoje djece, ali potrebu za ozakonjivanjem veze i dalje ne osjeća: Mislim da je zapravo jako seksi biti s nekim u svojim 50-im i 60-im godinama i govoriti drugima da vam je on dečko. Mislim da riječi muž i žena nisu seksi.

Marisa Tomei nema najbolje mišljenje o braku: Nisam veliki fan institucije braka i ne znam zašto bi žene trebale imati djecu da ih se gleda kao cjelovita ljudska bića, kazala je jednom prilikom 54-godišnja glumica.

Sandra Bullock u brak je prestala vjerovati nakon razvoda od Jesseja Jamesa 2010. godine. Više se neću udavati, ali vidim se u predanoj i sigurnoj vezi u kojoj ima puno ljubavi i smijeha, a glavni prioritet je stvaranje uspomena, zaključila je Sandra.

Sandra Bullock u tenisicama vrlo udobnima za hodanje - 3 Sandra Bullock (Foto: Guliver/Cover Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju