Kada kupite novu četkicu za zube, nemojte staru četkicu baciti jer vam može odlično poslužiti pri čišćenju raznih stvari u vašem domu. Zavirite u članak i provjerite koliko zapravo uporaba četkice za zube može biti svestrana te što sve možete s njom očistiti

1. Štednjak
Zbog svoje hrapavosti i veličine četkica za zube idealna je za čišćenje tvrdoglave prljavštine koja se zna skupiti na štednjaku. Na četkicu stavite malo tekućine za pranje posuđa te pomoću kružnih pokreta odstranite nakupljenu prljavštinu. Ne zaboravite nakon toga s vlažnom krpom obrisati štednjak.

2. Fuge
Taloga koji nastaje u fugama između pločica možete se riješiti tako što ćete pomiješati izbjeljivač i vodu. Zatim u to trebate uroniti četkicu za zube te ribati fuge dok ne vrate svoj prvotni izgled.

3. Slavina

'Četkica za zube idealan je alat čišćenje manjih mjesta do kojih je teško doprijeti s drugim priborom'

Na bazi slavine znaju rasti plijesan i bakterije. Kako biste ih temeljito uklonili sve što vam je potrebno jest četkica na kojoj je sapun pomiješan s vodom.

4. Tepih
Četkica za zube odličan je alat pri uklanjaju mrlja s tepiha. Na taj dio tepiha nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja te kružnim pokretima s četkicom stvarajte pritisak na mrlju sve dok promjene na tepihu ne budu vidljive te nastavite s istom metodom dokle god mrlja u potpunosti ne nestane.

5. Tipkovnica
Tipično je da su tipkovnice od računala prašnjave te da čak sadrže i mrvice hrane ili druge čestice. Za čišćenje takvog područja s mekanom i suhom četkicom za zube nećete pogriješiti. Isključite tipkovnicu iz računala ili ako imate laptop isključite ga cijelog iz struje. Zatim okrenite tipkovnicu na stranu i lagano je očetkajte. Nemojte koristiti vodu ili druge tekućine pri čišćenju tipkovnice.

6. Hladnjak
Četkicu za zube možete iskoristiti prilikom čišćenja onih dijelova polica u frižideru koje ne možete temeljito oprati na drugačiji način te do kojih teško možete doseći. Također, to vrijedi i za gumu koja se nalazi između samih vrata i glavnog dijela frižidera jer tamo se mogu skupljati prašina, prljavština i mrvice.

7. Ribež
Kako biste što lakše oprali ribež nakon korištenja prvo ga očistite s četkicom za zube. Naime, s četkicom ćete lakše doprijeti do nekih praznina ribeža u kojima se nakon korištenja i dalje nalaze ostatci hrane.

8. Ventilator

'Kako biste očistili štednjak na četkicu stavite malo tekućine za pranje posuđa te koristite kružne pokrete'

Prašina i razne čestice skupljaju se na bilo čemu što provodi zrak, a to onda uključuje i sušilo za kosu, ventilatore u autu ili pak u kupatilu. Prije nego što započnete s čišćenjem obavezno isključite ventilator ili sušilo. Nježno koristite suhu četkicu za zube kako biste uklonili nakupljenu prašinu.

9. Zid
Ako imate djecu koja umjesto šaranja bojicama po papiru više vole crtati po zidovima ne brinite jer nećete morati ponovno bojati zidove. Dovoljno je da na četkicu za zube nanesete pjenu za brijanje ili pastu za zube te tako ispolirate mrlje od bojica. Nakon toga tu površinu obrišite s papirnatim ručnikom.

10. Odvod
Odvodi te rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje razne prljavštine stoga je važno da ih se često čisti. Najbolja opcija definitivno je čišćenje četkicom za zube jer upravo ona može doprijeti do tih mjesta te ih temeljito očistiti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju