Starije sestre će se složiti da je njihova uloga baš zahtjevna. One su u isto vrijeme roditelji i najbolje prijateljice, zaštitnice i učiteljice, rame za plakanje, ali i kritičari bez dlake na jeziku.

Iako ih mlađe sestre ponekad znaju izbaciti iz takta, one su svjesne koliko su sretne što u životu imaju svoje najdraže gnjavatorice. Uloga starije sestre gradi nas u bolje osobe, uči nas dijeliti, tolerirati, razumjeti i štititi. I baš zato ih ne bismo mijenjale ni za što na ovome svijetu.

U nastavku možete pročitati što sve starije sestre mogu naučiti od svojih malih kopija.

1. O svojim kvalitetama

Kad posumnjate u svoje kvalitete, samo pogledajte u oči svoje mlađe sestre. Ona će vas uvijek gledati s divljenjem i poštovanjem. Iako je sasvim normalno da su sestrinske osobnosti dijametralno suprotne, vi ćete zauvijek biti njezina inspiracija.

2. O toleranciji

Prijateljstva su dragocjena, ali život nas može lako rastaviti. S mlađim sestrama gradimo odnos koji je bezuvjetan, a kad ih gledamo kako rastu i pretvaraju se u kvalitetne osobe, srce nam treperi od sreće i ponosa.

3. O povjerenju

Nitko ne čuva tajne kao mlađa sestra. One vam svim silama pokušavaju dokazati da u njih možete imati maksimalno povjerenje, a to vam u konačnici vraća vjeru u ljude.

4. O strpljenju i empatiji

Mali gnjavatorice imaju talent u sekundi vam srušiti raspoloženje. Starije sestre znaju kakav je to osjećaj kad telefon zazvoni u sitne sate, a piskutavi glas traži prijevoz, savjet ili novac. Sve vas to nauči kako biti staloženija i strpljivija osoba koja druge zna staviti na prvo mjesto.

5. O dijeljenju

Vjerojatno ste barem jednom poludjeli kad ste primijetili da vam je iz ormara nestala najdraža haljina. Mlađe sestre talentirani su lopovi koji će vam za tren oka ukrasti što god im je potrebno, a vaši roditelji im to nisu htjeli priuštiti. Nakon prvotne ljutnje, shvatite da je biste joj uvijek dali sve što posjedujete.

6. Kako slušati druge ljude

Komunikacije je doista složena disciplina, a slušanje je njezin najvažniji element. Vjerojatno vam je bilo naporno slušati priče o novim ljubavima, slomljenom srcu i problemima u prijateljstvu, ali upravo su vas ti razgovori naučili kako slušati, razumjeti i pomoći.

7. Zbog nje ste uvijek u trendu

Od mode pa sve do društvenih trendova, mlađa sestra će vas uvijek uputiti u najnovije trendove kako biste se uklopili u današnje društvo koje napreduje enormnom brzinom. Da nje nema, vjerojatno biste brzo osvijestili koliko ste zapravo staromodni.

8. Zbog nje donosite bolje životne odluke

Posebno ako nemate svoju djecu, prije nego što donesete odluku i postupite na određeni način, zastat ćete i razmisliti može li to na neki način negativno utjecati na vašu mlađu sestru. Ipak biste joj uvijek trebali biti pozitivni primjer.

9. Vježbate za svoje potomke

Brojna su istraživanja potvrdila da se starije sestre bolje snađu u majčinskoj ulozi jednom kad dobiju vlastitu djecu. Mlađa sestra vas je naučila da to baš i nije lagan posao, jer ste se u puno situacija morali staviti u roditeljske cipele.

Sestre Glavna saveznica: 10 razloga zašto su starije sestre zakon

Prijateljice 15 znakova da vam je sestra najbolja prijateljica

10. Kako živjeti u trenutku

Kad gledate u svoju mlađu sestru, shvatite da vrijeme prolazi zaista brzo. Zato je potrebo puniti baterije, uživati u trenutku i ne zamarati se stvarima koje vam troše energiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju