Studija provedena na Sveučilištu De Montfort u Leicesteru i Sveučilištu Ulster u Sjevernoj Irskoj pokazala je da osobe koje su odrasle sa sestrom imaju pozitivniji pogled na život.

Istraživanje među osobama između 17 i 25 godina otkrilo je da sestre potiču otvorenu komunikaciju u obitelji, što je jedan od preduvjeta dobrog mentalnog zdravlja.

To je samo jedna od dobrobiti odrastanja sa sestrom. Sastavili smo popis 10 stvar koje razumiju osobe koje imaju stariju sestru...

1. Nitko neće tako brzo i bespogovorno stati na tvoju stranu kao starija sestra. Bez obzira na to je li u pitanju problem na poslu, s prijateljicama ili u ljubavnoj vezi, ona će uvijek biti tvoja najveća podrška.

Sestre "Gotove smo ako starci saznaju!" Sedam životnih istina koje smo naučili od sestre

2. Ona će ti uvijek reći istinu, čak i kad istina boli. No upravo zato najviše vjeruješ njezinu mišljenju – znaš da ti ne mulja.

3. Budući da je prva prošla sve neugodnjake puberteta, upravo je starija sestra bila izvor informacija o prvim mjesečnicama, aknama i drugim hormonalnim pitanjima. Situacija nije ništa drugačija ni danas, i dalje je rado pitaš: Je li ovo normalno?

4. Njezin je ormar s odjećom i tvoj ormar s odjećom. Tvoj ormar s odjećom je tvoj ormar.

5. Ona zna tvoje najneugodnije trenutke iz života. Ako ih već netko mora znati, drago ti je što ih zna tvoja starija seka. Znaš da ih nikada neće nikome otkriti.

Sestrične su dio našeg života od prvog dana Pet razloga zbog kojih su sestrične naše najbolje prijateljice

6. Možete se posvađati u manje od minute, ali ste zaštitnički nastrojene jedna prema drugoj. Nitko ne smije reći ništa loše o tvojoj sestri.

7. Bliske ste, čak i ako ne živite u istom mjestu i ne vidite se često. Ona zna sve što se događa u tvojem životu.

8. Njezina djeca su tvoja djeca. Iako nikada niste pričale o tome, otkako je rodila, preuzeli ste ulogu druge majke njezine djece. Podrazumijeva se da ćete biti uz njih kad god zatreba.

Valentina i Tatjana Hažić Svaka čast! Sestre koje su komadić raja u svom selu pretvorile u imanje od kojeg sretno žive

9. S godinama ste razvili interne šale koje nitko ne razumije osim vas dvije. Zapravo, imate neki svoj tajni zajednički jezik koji ne razumiju ni vaši roditelji. Nekad čak ne morate reći ni riječ da biste se razumjeli.

10. Zahvaljujući njoj znaš što je bezuvjetna ljubav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju