Svaki horoskopski znak ima različit ukus po pitanju svega pa tako i uređenja interijera. Vatreni ovnovi imaju puno ideja za uređenje svog životnog prostora, a prije nego se upuste u to trebali bi voditi računa o par sitnica.

1. RISKIRAJTE

Vi ste odvažan znak koji voli značajne promjene. Iako se ponekad isplati igrati na sigurno, kada je u pitanju uređenje interijera nemojte se bojati riskirati. Životni prostor mora odražavati vašu osobnost, a dio te osobnosti je činjenica ste drugačiji od drugih i imate sposobnost provođenja netipičnih ideja u uspješno djelo.

2. KONCEPT OTVORENOG PLANA

Pripadnici ovog znaka ne vole restrikcije i osjećaj zarobljenosti. Zato je koncept otvorenog plana stvoren za njih. Nosive zidove nikad ne dirajte, ali ako imate mogućnost ukloniti neki pregradni zid kako biste dobili veći otvoreni prostor, slobodno to učinite.

3. PONOSNO POKAŽITE SVOJE USPJEHE

Neki ljudi ne vole isticati svoje uspjehe, ali ponosni ovnovi nemaju problem s tim i to je u redu jer svoja dostignuća nikako ne treba skrivati. U domu pronađite kutak za neke predmete koji predstavljaju vaša dostignuća poput važnih diploma ili medalja. Sve ono što vas ispunjava ponosom ili predstavlja uspomenu na postizanje nekog cilja zaslužuje biti izloženo u vašem kutku.

4. KUTAK ZA KREATIVU

Ne podcjenjujte svoju kreativnost. Ovnovi su prepuni sjajnih ideja i ponekad im je samo potreban prostor u kojem će imati malo mira za njihovo razrađivanje. Vaša oaza ne mora biti velika, za kreativni kutak nije vam potrebno više od stola i stolice, ali ako imate mogućnost stvaranja malo većeg kreativnog kutka, dajte si oduška i osigurajte si mjesto za svoje hobije.

5. PRIGRLITE ZAMJENJIVE STVARI

Ovnovi su tip osoba kojima sve brzo dosadi, uključujući i uređenje životnog prostora. Stalno imaju potrebu nešto mijenjati. Zidove ne možete bojiti svaki mjesec baš kao što nećete mijenjati pločice ili podove. Zato svoj dom opremite dodacima koje lako možete zamijeniti. Igrajte se sa samoljepljivim tapetama, malim dekorativnim tepisima, mijenjajte dekor na zidovima… Opcija je mnogo i te male promjene sigurno će vas razveseliti i osvježiti prostor.

Open space interijer - 4 30 ideja za "open space" interijer: Dnevna soba, kuhinja i blagovaonica u jednom

6. ORGANIZIRAJTE SE

Ovnovi generalno vole imati čvrst plan i sve sistematizirati. U domu vole red i zato im je važno da imaju multifunkcionalne stvari koje uvijek nečemu služe. Na primjer, komadi namještaja poput kreveta ili kupa koji ujedno imaju skriveno mjesto za pohranu stvari ideali su za vas.

7. POIGRAJTE SE S CRVENOM BOJOM

Ova predivna boja koja predstavlja moć, energiju i motivaciju je vaša boja. Naravno, ne morate cijeli dom “zacrveniti”, bit će dovoljni i detalji u nijansi crvene koja najviše odgovara vašem ukusu.

8. MAKSIMALIZAM UMJESTO MINIMALIZMA

Minimalističko uređenje prostora već dugo je hit, ali to ne znači da i vi morate imati takav dom. Izrazite svoju kreativnost i poigrajte se zabavnim i odvažnim uređenjem. Prihvatite šarenilo, miješajte uzorke, odlučite se za netipične komade namještaja ili neočekivanu intervenciju u prostoru.

Slika nije dostupna I ta divna tapeta: Stan u Puli najljepši je dokaz da sivo-bijela kombinacija uvijek izgleda top

9. IZBACITE NEPOTREBNO

Ovnovi vole osjećaj novog početka, a upravo nam takav osjećaj donosi veliko čišćenje. Prije uređenja ili renoviranja, prvo iz doma izbacite sve što vam više ne treba i ne koristi. Uzmite si dovoljno vremena kako biste temeljito pregledali sve stvari i stvorili mjesta za nešto novo.

10. OPUSTITE SE

Ovnovi imaju puno energije i stalno su u pokretu, ali ponekad treba stati na loptu i odmoriti se. Odaberite mirisne svijeće koje će vas dodatno opustiti, nabavite rasvjetna tijela s kojima možete malo „prigušiti“ atmosferu i zaboraviti na sve pritiske.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju