Kada se s dvojicom sinova uselila u stan od 50,49 četvornih metara, Ines Drašković iz Pule odlučila je svoj novi dom urediti poput najljepšeg malog carstva u kojem prevladavaju sivo-bijeli tonovi i drvo. Sve je u stanu ove medicinarke uređeno s puno estetike i stila, no tapeta s ružama u dnevnoj sobi ipak se može nazvati glavnom zvijezdom njezina doma.

Nemam određen stil uređenja, volim jednostavnost, minimalizam, neutralne tonove i dojam topline, kaže Ines Drašković. Cijeli dizajn stana, novi raspored i uređenje bili su njezina ideja, od crtanja do realizacije. U stanu su također promijenjene kompletne instalacije struje, vode, stavljena je nova stolarija (vanjska i unutarnja), ravnali su se podovi kako bi se dobila jedna cjelina.

Stan ima 50,49 četvornih metara i sastoji se od dnevnog boravka, spavaće sobe, kuhinje, kupaonice, ostave i mini balkona.

Budući da je kuhinja prostorija za sebe, spavaću sobu sam prepustila svojim sinovima od četiri i sedam godina, a dnevni dio je ujedno i moj spavaći dio. Htjela sam imati veliki dnevni boravak, tako da se nisam odlučila na nikakvo pregrađivanje, nego sam uložila u dobru kutnu garnituru i nadmadrac za spavanje. Sav namještaj, osim onog u dječjoj sobi, rađen je po mjeri. Dečki su sami birali namještaj za svoju sobu, govori Ines.

Sve komade namještaja za svoj preuređeni dom pomno je birala, kao i materijale za izradu. Kako bi se napravio garderobni ormar po mjeri u hodniku, rušio se dio hodnika i kupaonice, čime je Ines izbjegla zatrpavanje dnevnog boravka nepotrebnim komadima namještaja. Tako je ujedno mogla napraviti i veću kuhinju, koja je isto rađena po mjeri radi iskoristivosti prostora.

Kuhinje u bijelo-sivoj kombinaciji - 10 Savršene? 12 kuhinja u bijelo-sivoj kombinaciji koju je teško nadmašiti

U cijelom stanu na podu su pločice u imitaciji drveta koje daju vizualno toplinu, a jednostavne su za održavanje. Kupaonica je priča za sebe i ona je moja mala elegantna oaza. Budući da nema prirodne svjetlosti, ugradila sam LED svjetiljke u strop, kao i u ogledalo. Svijetlim pločicama u imitaciji mramora dobila sam na eleganciji, opisuje Ines.

Dnevni boravak uređen s puno ukusa u sivo-bijelim tonovima dobio je na posebnosti kada je na zid stavila predivnu tapetu s ružama kupljenu u Bauhausu, koja se savršeno uklopila. Boravku toplinu daje i lijepi tepih s uzorkom romba.

Slika nije dostupna Mala oaza od dva kvadrata: Šarmantni kutak koji je mama Monika uredila za sebe

Tapeta u dnevnom boravku koja je stavila točku na 'i' u tom prostoru posebno mi je draga, kao i sat od epoxy smole u kuhinji koji je izradila draga prijateljica kao poklon za useljenje, otkriva Ines. Kad god stigne, voli biti kreativna, pa tako prigodno i ukrašava prostor ovisno o periodu. Bliži se Uskrs, pa se u njezinu domu polako gomilaju prigodne dekoracije, a svoje mjesto na stolu u dnevnoj sobi dobila je i vaza u obliku jajeta koju je ova kreativka sama izradila od gipsa.

U skoroj budućnosti planira preurediti i nekoliko starih komada namještaja koje je sačuvala od prijašnje vlasnice te čekaju u podrumu da ih restaurira, poput drvene zidne police i drvenih stolića koji već imaju predviđeno mjesto u stanu.

Podrum je bio riznica starina, tako da sam zadržala i neke dekorativne predmete, posuđe i slično. Čistoća i urednost su mi na prvom mjestu, moguće da ima veze s time što sam medicinarka, smije se vlasnica ovog prelijepog stana u Puli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju