Trapez-hlače i traperice jedan su od onih odjevnih komada koji laska ženskoj figuri i u kojem se osjećamo dobro. Zvonoliki kroj vizualno izdužuje figuru i čini je vitkijom, a upravo smo takve "pametne" modele hlača i traperica potražili u trgovinama

Trapezice su obilježile šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, ali malo je poznato da su se nosile i puno ranije - još početkom 19. stoljeća! U to vrijeme pripadnici američke mornarice nisu imali standardiziranu uniformu pa su neki mornari počeli nositi hlače koje su od koljena prema dolje šire u zvonolikom obliku.

Trapezice vizualno izdužuju figuru i čine je vitkijom, a upravo smo takav kroj hlača i traperica potražili u trgovinama

Sredinom 1960-ih i žene su počele nositi trapezice koje su tada najčešće bile izrađene od trapera, a onda su postale zaštitni znak pripadnika hipi-pokreta, znanih i kao djeca cvijeća. U 1970-ima ove kultne hlače nosili su svi.

Četiri desetljeća poslije nošenje kultnih trapezica i dalje nas veseli i ne želimo ih se odreći. I ove sezone u trgovinama se može pronaći širok izbor trapez-hlača i traperica, a mi smo ih izdvojili deset koje nepogrešivo laskaju ženskoj figuri. Trapezice iz trgovina cjenovnog ranga od 170 do 1399 kuna razgledajte u fotogaleriji. Pogledajte i 5 novih modela traperica koji se nose ove jeseni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju