Svi znamo da s vremenom starimo, ali mnogi se boje upotrijebiti tu riječ. Međutim, baš kao i vino, neke stvari u našem životu s godinama postaju sve bolje. Ako se prepoznate u sljedećih 10 točaka, to znači da i vi starite, ali i uživate u tom neizbježnom procesu

1. Broj najboljih prijatelja smanjio vam se s 25 na 5
Nekada ste se družili 'na sve strane', stalno dogovarali kave i izlaske, konstantno bili u pokretu. Sada se najbolje osjećate u mirnom društvu svojih najvjernijih prijatelja, male grupice koja vas potpuno razumije i najbolje poznaje.

2. Pidžama vam je najdraži odjevni predmet
Prije 10 godina ne bi vam palo na pamet pozvati prijateljice na kavu i dočekati ih u pidžami, ali sada vam je ona postala omiljeni odjevni komad koji ne skidate sa sebe kada ste kod kuće. Vikend proveden kod kuće, u krevetu i u pidžami za vas je definicija odmora.

Prije 10 godina ne bi vam palo na pamet pozvati prijateljice na kavu i dočekati ih u pidžami, ali sada vam je ona postala omiljeni odjevni komad koji ne skidate sa sebe kada ste kod kuće.

3. Provodite više vremena s članovima obitelji
Nekada ste bez razmišljanja otkazivali nedjeljne planove s njima kako biste 'pobjegli' na druženje s prijateljima. Tada vam je bilo nezamislivo da svoje slobodno vrijeme 'trošite' na obitelj koju ionako stalno viđate. Sada se radujete obiteljskom ručku, rođendanima i ostalim prigodama tijekom kojih možete uživati s njima.

4. Imate više samopouzdanja
Osjećate se dobro u svojoj koži. Pokoji šlaufić na trbuhu uopće vas ne zamara i više ne razmišljate o svojim 'nedostacima'. Prihvatili ste i zavoljeli svoje tijelo onakvo kakvo jest i znate da se vaša vrijednost ne mjeri u broju kilograma ili bora na licu. Zdravlje vam je na prvom mjestu i postalo je važnije od izgleda, baš kako i treba biti.

5. Dosadne svakodnevne obaveze više vas ne zamaraju
Nekada ste zazirali od plaćanja računa, a sada vam to uopće nije problem. Volite voditi evidenciju plaćanja, prihvatili ste i sistem svojih roditelja kojem ste se nekada smijali pa sada sve plaćene račune spremate u posebne fascikle jer 'nikada ne znaš kada će ti zatrebati, neka se nađe'.

6. Izlazak na kavu za vas je luda zabava

Nije vam jasno kako ste za studentskih dana izlazili van tijekom tjedna. U vašem sjećanju nekadašnji omiljeni klub više nije sveto mjesto, već zagušljiva 'rupa' s previše dima i preglasnom muzikom. Izlasci tijekom radnog tjedna ne padaju vam na pamet jer ne želite umorni dolaziti na posao i najviše volite slobodno vrijeme provoditi kod kuće.

Prihvatili ste i zavoljeli svoje tijelo onakvo kakvo jest i znate da se vaša vrijednost ne mjeri u broju kilograma ili bora na licu. Zdravlje vam je na prvom mjestu i postalo je važnije od izgleda.

7. Morate spavati minimalno 8 sati
Nekada ste mogli izdržati sve na 4 sati sna i isto toliko ispijenih kava, ali sada vam je spavanje jedan od velikih prioriteta u životu i volite svoj raspored prilagoditi tome. Upravo vas zbog toga više ne privlače dugi noćni izlasci. Mekani jastuk, dekica i dobra serija sada je vaša omiljena tradicija.

8. Često započinjete rečenicu s 'kad smo mi bili mladi...'
…bili smo pristojniji i manje glasni. Vjerojatno nismo i vjerojatno su i nas stariji ljudi gledali na isti način, ali iz današnje perspektive čini vam se kao da je sve bilo drugačije kada ste vi bili mladi.

9. Više ne razumijete žargon današnjih klinaca
Svojevremeno ste možda i bili majstor u pričanju šatrovačkog 'jezika' (žešmo si slitmi), ali žargon današnjih klinaca zvuči vam otprilike kao japanski.

10. Prestali ste brojati svoje godine

Više se ne plašite svjećica na rođendanskoj torti i godina koje prolaze. Umjesto toga odlučili ste uživati u svakom trenutku jer ste shvatili da je vrijeme ima neprocjenjivu vrijednost. Donijeli ste odluku da se više nećete zamarati s glupostima i toga se čvrsto držite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju