Preljub je za većinu osoba odličan pokazatelj da stvari ne funkcioniraju u braku te da je vrijeme za razgovor s odvjetnicima. Novo istraživanje, pak, opovrgava to uopćeno mišljenje o ponašanju žena i muškaraca u ovoj instituciji

Na susretu članova Udruženja američkih seksologa iznijeti su iznenađujući podaci o ženama koje varaju svoje muževe.

U studiji koja je provedena na 100 žena u dobi između 35 i 45 godina (i koje su registrirane članice internetske stranice AshelyMadison.com za traženje seksualnih afera izvan institucije braka) 67 posto ispitanica priznalo je da varaju svoje muževe jer traže više romantične strasti u krevetu.

Iako većina žena u braku varaju svoje muževe zbog pomanjkanja strasti u spavaćoj sobi, niti jedna ne želi razvod zbog toga.

Neočekivan obrat dogodio se kad su žene pitane koja namjerava napustiti svog supruga, ili to želi učiniti: 100 posto ispitanica priznalo je da nemaju nikakvu namjeru ostaviti svoje muževnije polovice.

Stručnjaci su se složili da je dosada u seksualnom životu uobičajena pojava u dugogodišnjim vezama i brakovima, no da je uglavnom pogrešno istu 'liječiti' prethodno dogovorenim ili tajnim aferama.

Dok nekim parovima može pomoći da učvrste svoju vezu, većini predstavlja 'početak kraja'. Umjesto toga, seksolozi preporučuju iskren razgovor o očekivanjima, ali i seksualnu terapiju oba partnera s profesionalcima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju