Baršunaste maćuhice među najčešćim su cvijećem koje krasi balkone i vrtove, a ove ljupke cvjetne ljepotice mogu se koristiti i za uskrsne dekoracije. Donosimo vam ideje kako da ovoga Uskrsa nježnim maćuhicama uljepšate blagdanski stol i dom

Galerija Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama - 10 Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama - 12 Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama - 11 +8 Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama Svojim živim bojama i cvjetovima baršunastima na dodir, maćuhice uvijek privlače pažnju pa ne čudi da spadaju među najpopularnije balkonsko i vrtno cvijeće kojem smetaju jedino velike vrućine. Maćuhice izgledaju nježno i delikatno, ali ovo ljupko cvijeće zapravo je vrlo otporno i nezahtjevno što ih također čini vrlo popularnim cvijećem za sadnju.

Baršunaste, ljupke maćuhice mogu biti predivan ukras za zaista posebne uskrsne dekoracije

Postoji veliki broj sorti maćuhica koje se razlikuju po boji cvijeta koja može biti u svim nijansama od bijele do tamnoljubičaste: plavoj, purpurnoj, žutoj, narančastoj, crvenoj. Osim jednobojnih postoje i sorte sa cvjetovima u kombinaciji dviju ili više boja, često s tamnopurpurnom sredinom cvijeta.

Zbog svog lijepog i nježnog izgleda maćuhice mogu biti i savršen ukras za uskrsne dekoracije. Možete ih, primjerice, zajedno s komadićem zemlje staviti u ljusku jajeta te ćete dobiti sitne dekoracije za uskrsni stol ili neko drugo mjesto u domu.
Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama - 3 Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama Foto: Living4media

Predivno će izgledati i vijenac napravljen od maćuhica u čiju su sredinu stavljena jaja, a mnoštvom maćuhica posloženima jedne do drugih možete prekriti jaje te tako dobiti cvjetna uskrsna jaja. Bit će to zaista posebna dekoracija koja će oduševiti i ukućane i goste.

Inspirirajte se našom fotogalerijom, razigrajte maštu i napravite uskrsne dekoracije s maćuhicama koje će uljepšati svaki prostor.
Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama - 11 Ideje za uskrsne dekoracije s maćuhicama (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju