Puno je razloga zašto su mnogi zaljubljeni u španjolski jezik. Vrlo je romantičan, strastven, ima neku neodoljivu sanjarsku notu, a uz engleski i talijanski, najpjevniji je jezik na svijetu. A baš poput pjesme lijepa su i španjolska imena za djevojčice i dječake koja donosimo u nastavku teksta

ZA DJEVOJČICE:

1. Amada
Ime koje se slavnom glumačkom paru Evi Mendes i Ryanu Goslingu toliko svidjelo da su ga upotrijebili dvaput: Amada je srednje ime njihove prve kćeri Esmeralde i prvo ime njihove druge kćeri. To ni ne čudi s obzirom da značenje imena ne može biti ljepše: "voljena".

Lorena i Mateo španjolska su imena koja i roditelji u Hrvatskoj daju svojim djevojčicama i dječacima

2. Alma
Značenje ovog imena koje baš zrači nekakvom toplinom, na španjolskom je "duša", a na engleskom zvuči kao da se izgovara "all my" (sve moje), primjerice "sva moja ljubav koju imam za svoje dijete".

3. Lorena
Prelijepo ime koje i roditelji u Hrvatskoj vole davati svojim djevojčicama. Možete se malo i zaigrati na španjolskom i svojoj curici tepati "Lorena, mi nena" što na ovom divnom jeziku znači "Lorena, moja bebica". Doznajte i 10 imena za djevojčice i dječake koja znače ljubav.

4. Paloma
Ovo ime koje znači "golubica" često se povezuju s mirom pa se može reći da šalje jednu lijepu univerzalnu poruku. Osim toga, mir je vrlo važan naročito u domovima s malom djecom. Ime Palomu u Hrvatskoj je u svojoj istoimenoj pjesmi proslavila naša pjevačica Severina.



5. Brisa

Ime koje podsjeća na proljeće, prirodu, lakoću i uživanje jer na španjolskom je njegovo značenje "povjetarac". Nježno ime kao stvoreno za malu princezu. Pročitajte i 10 najljepših dječjih imena koja smo uzeli od Talijana.

6. Marisol
Žensko ime nastalo u čast Djevici Mariji koja se u španjolskom govornom području štuje i kao Maria de la Soledad, ime kojim se naglašava Marijina usamljenost na Veliku subotu. Marisol je dakle kombinacija imena Maria i Soledad.


ZA DJEČAKE:


1. Andres
Moćno ime za dječake koje na španjolskom znači "ratnik". Vjeruje se da se dječaci koji nose ovo ime lakše bore sa svim izazovima koje im život donosi, a iz životnih bitki često izlaze kao pobjednici. Saznajte i 12 dječjih imena koja znače lijep(a).

2. Carlos
Ovo muževno ime nosio je i suprug Gabrielle Solis (Eva Longoria) u seriji "Kućanice", a markantnom liku kojeg je utjelovio američki glumac Ricardo Antonio Chavira savršeno je pristajalo upravo zato jer na španjolskom znači "muškarac".

3. Enrique
I prije nego je slavni pjevač Enrique Iglesias ime učinio popularnim u ostatku svijeta, Enrique je bilo jedno od najčešćih imena u Latinskoj Americi. Njegovo značenje je "vladar doma". Pročitajte i 5 francuskih imena za djevojčice i dječake koje želimo "ukrasti".

4. Manuel

Ime Manuel znači "Bog je s nama" pa se vjeruje da će dječaci s ovim imenom cijeli život biti u božjoj milosti.

5. Mateo
Ime koje i roditelji u Hrvatskoj daju svojim sinovima, a ima također posebno i uzvišeno značenje: "dar božji". Prema vjerovanju, nosioci ovog imena uvijek će se istaknuti među drugima. Provjerite i 15 imena za curice i dečke koja znače sreća.

6. Ramon

Snažno ime koje zrači muževnošću, a znači "mudar zaštitnik" zbog čega ulijeva povjerenje i osjećaj sigurnosti. Otkrijte i top 10 imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj 2016. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju