Mnogi roditelji svojoj djeci žele dati ime koje će simbolizirati svu ljubav koji osjećaju prema njemu. A ima li onda boljeg izbora od imena koje znači upravo to, ljubav? Donosimo 10 imena za djevojčice i dječake koja su sinonim za najljepši osjećaj na svijetu - ljubav.

 

1. Mina je ime njemačkog podrijetla i jedno je od najpopularnijih ženskih imena na svijetu koje znači 'ljubav'.

Milena je ime češkog porijekla, a znači ljubav, ženstvenost i toplina

2. Ljubica je ime staroslavenskog porijekla. Postoje tumačenja da je nastalo od biljke ljubičice, ali je mnogo vjerojatnije da je nastalo od glagola ljubiti.

3. Amanda je ime koje znači 'ona koja je vrijedna ljubavi'. Stručnjaci tvrde da je ime izmislio britanski dramaturg Colley Cibber u 17. stoljeću koji je ime Amanda dao i jednom od svojih likova u predstavi 'Love’s Last Shift'.

4. Milena je ime češkog porijekla, a znači ljubav, ženstvenost i toplina. Ime Milena kod nas je bilo vrlo popularno 1980-ih nakon što je grupa Novi fosili objavila pjesmu "Milena". Donosimo i 10 najljepših dječjih imena koja smo od Rusa trajno posudili.

5. Vida je ženstveno ime koje znači 'nježno voljena'. Ovo ime nosi i kći glumca Matthewa McConaugheyja. Otkrivamo vam i 12 dječjih imena koja znače lijep(a).

6. Carys
je velško ime koje znači 'ljubav'. Ime je postalo popularno nakon što je holivudski glumački par Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas svoju kćer nazvao Carys.

7. Lennan nije varijacija imena Lennon. Riječ je o irskom imenu koje znači 'ljubavnik'. Donosimo još 10 irskih imena za djecu koje bi odobrio i sv. Patrik.

8. Darrell znači 'voljeni'. Ime je bilo među najpopularnijima 1960-ih u Americi, a svojim sinovima najviše su ga davali roditelji koji su živjeli na obali. Riječ je o tradicionalnom američkom imenu koje nikada ne izlazi iz mode.

9. Davis je moderna inačica imena David, a ovo hebrejsko ime znači 'voljen'. Donosimo i 10 najpopularnijih imena za dječake u 2016.

10. Amor je sinonim za ljubav i romantiku s obzirom na to da upravo to ime nosi rimski bog ljubavi, najmlađi i najljepši među bogovima ljubavi
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju