Richard Gere danas će proslaviti 73. rođendan. Slavni američki glumac rođen je 31. kolovoza 1949. godine u Pennsylvaniji. Nakon dvije godine studija filozofije na sveučilištu u Massachisettsu, Gere je donio odluku koja će mu zauvijek promijeniti život.

Galerija Richard Gere - 1 Richard Gere - 2 Richard Gere - 3 +11 Richard Gere - 4

Napustio je studij i u potpunosti se posvetio svojoj velikoj ljubavi – glumi. Karijeru je započeo na kazališnim daskama gdje je brusio zanat, a njegov uspon u Hollywoodu započeo je u 70-im godinama prošlog stoljeća.

Richard Gere - 5 Richard Gere 1977. godine (Foto: Guliver Images)

Uloga u kriminalističkoj drami "American Gigolo" iz 1980. godine otvorila mu je put prema vrhu liste najtraženijih holivudskih glumaca, a film "An Officer and a Gentleman" iz 1982. do srca obožavateljica diljem svijeta.

Gere možda nije klasičan holivudski ljepotan poput npr. Brada Pitta, ali obožavateljica mu nikad nije nedostajalo. Ako njih pitate, Gereova privlačnost je magnetska i ne blijedi čak ni sada kada je glumac zašao u osmo desetljeće života.

Richard Gere - 3 Richard u filmu "An Officer and a Gentleman" (Foto: Guliver Images)

Dva puta nosio je titulu najseksi muškarca na svijetu po odabiru magazina People, 1993. i 1999. godine. Bez obzira na godine koje prolaze munjevitom brzinom, njegova privlačnost i dalje ne blijedi.

Zavirite u galeriju i razgledajte fotografije koje dokazuju da je Richard Gere bio prezgodan u svakoj fazi svoje karijere.

Richard Gere - 1 Richard Gere s bivšom suprugom Cindy Crawford 1992. (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju