Zbog nesretne ljubavi jednoj je astečkoj boginji prepuklo srce. Iz kapljica njezina krvavog srca nastala je božićna zvijezda, odnosno vatreni cvijet jarkocrvene boje koji je bio okružen zelenim listovima. Tako barem nastanak ove biljke iz porodice Euphorbiaceae pojašnjava meksička legenda.

Božićna zvijezda ili poinzetija danas je jedan od najpopularnijih blagdanskih ukrasa u gotovo svim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Njezina jednostavnost i elegancija uljepšat će svaku prostoriju u domu – izvrsno će se uklopiti u božićno uređenje dnevne sobe, blagovaonice ili kuhinje.

Ona može biti i odličan središnji ukras blagdanskog stola, a pogotovo ako ju postavite u atraktivnu posudu ili teglu te dodatno uresite kuglicama za bor, češerima, dekorativnim mašnama, sušenim biljem i voćem.

Božićna zvijezda - 1 Božićna zvijezda: Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet i kako je izbjeći

Božićna zvijezda u staklenoj ili bijeloj porculanskoj posudi unijet će dašak blagdanske romantike u dom, dok ćete dozu luckaste razigranosti postići ako biljku stavite u točkaste lončiće za mlijeko ili košaru "odjevenu" u karirani stolnjak.

Zavirite u našu fotogaleriju i otkrite kako s pletenim košarama, kutijama i drugim detaljima možete transformirati božićnu zvijezdu u još ljepši ukras doma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju