Jeste li i vi osoba koja kupi teglicu s božićnom zvijezdom za blagdane te je baci kad raskiti jelku? Uz savjete cvjećara crveno-zelena sobna biljka mogla bi ukrašavati vaš dom dugo nakon ulaska u novu godinu. Donosimo savjete koji će crvenoj ljepotici produžiti vijek trajanja.

  15 ideja uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma Božićna zvijezda Božićna zvijezda Božićna zvijezda +6 Božićnu zvijezdu potrebno je zalijevati odozdo

1. Toplina i svjetlost trebaju biti umjereni

Božićna zvijezda voli toplinu i svjetlost, ali ne i previše direktne svjetlosti. Držanje ovog blagdanskog bilja uz radijator ili neki drugi izvor toplog zraka jednako je štetno za njegov vijek kao da ga stavite na balkon. Optimalna je temperatura za božićnu zvijezdu između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva.

2. Zalijevanje odozdo

Nemojte pretjerivati sa zalijevanjem. Božićnu zvijezdu potrebno je zalijevati odozdo, preko podloška. Naime, uobičajeno zalijevanje odozgo uzrokuje taloženje hranjivih tvari na korijen, što dovodi do truljenja biljke. Preporučuje se svaka tri dana podložak napuniti vodom te nakon pola sata izliti višak koji zvijezda nije upila.

3. Presađivanje i skraćivanje izdanaka

Kako bi božićna zvijezda ponovno procvjetala, nakon što joj otpadnu listovi, a stabljike se posuše, nove izdanke treba prikratiti na visinu od 10 cm. Potom ju je potrebno premjestiti na hladnije mjesto, čija temperatura ne smije prelaziti 15 stupnjeva, a u takvim uvjetima trebala bi ostati punih osam tjedana.

Nakon tog razdoblja slijedi presađivanje u veću posudu, iz koje će ponovno započeti rasti. Raste li pak prebrzo, izdanke je potrebno skraćivati sve do kraja kolovoza.

Božićna zvijezda Božićnu zvijezdu potrebno je zalijevati odozdo (Foto: Shutterstock)

Ružičasta božićna zvijezda: Blagdanska krasotica ljepotom jednaka crvenoj Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda +1 Ružičasta božićna zvijezda

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju