Kićenje božićnog drvca za mnoge je najljepši blagdanski običaj te prilika za pokazati kreativnost i maštu. Najveći zaljubljenici u Božić pažljivo skupljaju kuglice i nakit kako bi njihovo drvce zablistalo i bilo okićeno baš onako kako su to zamislili.

Galerija Pet stilova kićenja božićnog drvca - 6 Pet stilova kićenja božićnog drvca - 2 Pet stilova kićenja božićnog drvca - 4 +2 Kombinacija bijele i pastelno ružičaste boje izgleda posebno romantično

Svatko ima svoj stil kićenja božićnog drvca, i kakav god on bio, elegantan, šaren, decentan, bajkovit, upravo je taj najljepši. Jer svakome je njegovo drvce najljepše i niti jedan stil ukrašavanja nije pogrešan.

Možda već točno znate kako ćete okititi svoj bor, možda ste ga već i okitili, no ako vam treba malo inspiracije, u nastavku donosimo pet popularnih stilova ukrašavanja božićnog drvca. Možda se među njima nalazi upravo vaš novi najdraži pa već ovih blagdana poželite svoj bor ukrasiti upravo na taj način.

Crveno-zlatni bor

Nema svečanije boje od crvene koja je ujedno i najpopularnija u blagdanskom ukrašavanju. Boja bobica božikovine predstavlja Isusovu krv jer se on žrtvovao za ljude i umro na križu. Kršćanima je tako crvena jednostavan, a opet poseban podsjetnik na ono što je njihov spasitelj učinio za njih. Kada se crvenoj doda zlatna, nastaje slavljenička kombinacija koja je uvijek u modi.

Pet stilova kićenja božićnog drvca - 2 Crveno-zlatna kombinacija uvijek izgleda svečano i slavljenički (Foto: Living4media)

Crveno-bijeli bor

Umjesto zlatne, crvenu možete izvrsno kombinirati i s bijelom, za vrlo efektnu i svečanu kombinaciju. Klasično zeleno drvce možete ukrasiti nakitom crvene i bijele boje, a pogledajte kako prekrasno izgleda i kada umjetni bor, koji izgleda kao da je na njega napadao snijeg, ukrasite crvenim nakitom. Milina za oči!

Pet stilova kićenja božićnog drvca - 4 Umjesto zlatne, crvenu možete izvrsno kombinirati i s bijelom (Foto: Living4media)

Pastelni bor

Pastelne boje već nekoliko sezona veliki su trend u blagdanskom ukrašavanju, one uvijek izgledaju elegantno, decentno i profinjeno. Prostoru daju i dozu romantike, a upravo je takva kombinacija bijele i pastelno ružičaste boje koja će se lako uklopiti u svaki stil uređenja doma. Ako ste ljubiteljica nenametljivih pastelnih tonova, ovaj stil ukrašavanja božićnog drvca bit će baš po vašem ukusu.

Pet stilova kićenja božićnog drvca - 3 Kombinacija bijele i pastelno ružičaste boje izgleda posebno romantično (Foto: Living4media)

Klasično šareni bor

Mnogi se sigurno sjećaju borova iz djetinjstva okićenih šarenim kuglicama i ukrasima koji možda na prvu nisu išli skupa, ali to nije ni bilo bitno. Važno je bilo da je veselo, šareno i slavljeničko. Mnoštvo kuglica različitih boja i različiti tipovi ukrasa na kraju su stvarali savršeni sklad i mamili osmijeh na lice. Ako volite šarenilo, neka i vaša jela bude odraz vašeg ukusa.

Pet stilova kićenja božićnog drvca - 5 Bor okićen šarenim kuglicama uvijek je u modi (Foto: Living4media)

Najljepši mi je...

glasova:

Srebrno-plavi bor

Također jedna od kombinacija boja koje se sjećamo iz nekih prošlih dana, no uvijek u trendu i poželjna. Zanimljivo je da se plava povezuje s nostalgijom pa nas lako može asocirati na neka prošla vremena, a upravo je Božić vrijeme kada se bude sjećanja i uspomene. Iako su i plava i srebrna hladne boje, nevjerojatno koliko se ta dva hladna tona savršeno slažu! Srebrna će dati dozu blještavila i glamura, a plava, koja uvijek asocira na nebo i more, stvoriti lijepi smirujući kontrast.

Pet stilova kićenja božićnog drvca - 1 Srebrno-plavi bor nikada ne izlazi iz mode (Foto: Living4media)

15 fotografija koje će vas uvjeriti da svoj dom ovog Božića trebate ukrasiti girlandama Girlanda kao ukras doma Girlanda kao ukras doma Girlanda kao ukras doma +11 Girlanda kao ukras doma

Nema čega nema! Zagrepčanka Ines svoju je kuću pretvorila u nestvarnu božićnu fantaziju Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 11 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 5 +30 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju