Bez obzira na trendove koji nam donose uistinu sjajne frizure za kratku kosu, duga kosa zauvijek će ostati sinonim za neukroćenu ljepotu. Upravo je tako naziva Vogue koji je napravio svoju listu najboljih frizura za dugu kosu zbog kojih ćete otkazati šišanje.

Na toj listi nalaze se i pomalo neočekivana imena. Među njima je i Venera, božica ljepote, ljubavi i plodnosti. Sandro Botticelli naslikao ju je u svojoj seriji mitoloških slika za obitelj Medici. Upravo je dugokosa crvenokosa Venera s njegove slike "Rođenje Venere" našla svoje mjesto na Vogueovu popisu.

Tu je i dama od Shalotta s najpoznatije slike britanca Johna Williama Waterhousea.

Naravno, osim naslikanih ljepotica tu su i one prave.

Predivna duga kosa jedan je od zaštitnih znakova slavne brazilske manekenke Gisele Bündchen. Zbog svojih zlatnih valova tijekom karijere je često reklamirala upravo proizvode za njegu i stiliziranje kose.

Za posebne prigode prepušta se frizerima, a kod kuće ima jednostavan trik za svoje valove. Čekam da se kosa posuši gotovo do kraja, zatim je dignem u visoku punđu, nasprejam lakom za kosu i pustim da tako odstoji. Kada je raspustim, dobijem lijepe opuštene valove, ispričala je Gisele.

U galeriji pogledajte još slavnih dama koje su, po mišljenju Voguea, imale savršene frizure za dugu kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju