Kada su u pitanju štikle, s njima najčešće doživljavamo ljubav na prvi pogled.

Galerija Azalea Wang (Shoebox), 399 kuna Guess, 590 kuna Gaudi (Fashion & Friends), 970 kuna +12 Lauren Lorraine, 424 kune

Pritom pravila nema - svidjet će nam se zahvaljujući raznim značajkama zbog kojih su toliko efektne da im jednostavno ne možemo odoljeti.

Ponekad je u pitanju samo boja pa će nam za oko definitivno "zapeti" modeli u nijansama poput zlatne ili srebrne.

Guess, 590 kuna Guess, 590 kuna (Foto: Guess)

Kada se u dizajn uvuku i detalji poput ukrasnih aplikacija u obliku dragog kamenja, naša potreba da dotične štikle spremimo u svoj ormar postaje još veća jer je blještave modele teško zaboraviti.

Gaudi (Fashion & Friends), 970 kuna Gaudi (Fashion & Friends), 970 kuna (Foto: Fashion & Friends)

S druge strane, štikle mogu biti upečatljive čak i ako su u netralnim nijansama, ali iz mase će se izdvojiti teksturom i dizajnom. Ove naoko jednostavne sandale posebne su upravo zbog lakirane teksture koja imitira krokodilsku kožu i načina vezanja.

Missguided, 289 kuna Missguided, 289 kuna (Foto: Missguided)

Jednako zanimljive i lijepe mogu biti štikle od satena koje zbog sjajnog finiša djeluju vrlo elegantno.

Aplikacije poput zakovica, šljokica, ukrasnih remenčića ili pak samo dobar uzorak ili nijanse poput neonskih uvijek su dobrodošli detalji na omiljenoj ženskoj obući.

Ego, 288 kuna Ego, 288 kuna (Foto: Ego)

Dobra strana ovako efektnih štikli jest ta da uz njih ne moramo previše razmišljati što ćemo odjenuti. One su same po sebi zvijezda svake kombinacije i najbolje je dopustiti im da ostanu u centru pažnje te ih kombinirati s dobrom starom crnom haljinom.

U galeriji pronađite 15 sjajnih modela štikli već od 115 kuna.

POGLEDAJTE I:

Već od 107 kuna: 15 modela ljetnih sandala s potpeticom do šest centimetara Wish, 299 kuna Bershka, 119 kuna Zara, 299 kuna +12 Dorothy Perkins, 13 funti (107 kuna)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju