Na spomen najljepših plavuša svih vremena mnogima na pamet padaju ista imena. Primjerice, Marilyn Monroe, Grace Kelly i Veronika Lake neke su od najslavnijih plavuša iz zlatnog doba Hollywooda, a među plavokosim ljepoticama novijih generacija tu su Claudia Schiffer, Scarlett Johansson, Charlize Theron i mnoge druge dame.

Galerija Paul Walker Heath Ledger Ryan Phillippe +12 Charlie Hunnam

Naravno, i u svijetu slavnih muškaraca ima mnogo plavokosih ljepotana. Primjerice, Robert Redford vjerojatno je najpoznatiji, a svojim plavim uvojcima desetljećima je osvajao obožavateljice diljem svijeta.

Legendarnog 87-godišnjeg glumca, redatelja i producenta nazivali su zlatnim američkim dečkom i upravo je on zaslužan za stvaranje slike tipičnog američkog ljepotana u kojoj upravo plava kosa igra najvažniju ulogu.

Robert Redford Robert Redford (Foto: Profimedia)

Mnogo godina nakon njegove dominacije na velikim ekranima na scenu je stupio Brad Pitt, kojeg, barem kada je u pitanju fizički izgled, većina smatra Robertovim nasljednikom. Redford je 1992. godine Bradu dao ulogu u svom filmu A River Runs Through It, koji je režirao, a 2001. godine zajedno su glumili u špijunskom trileru Tonyja Scotta Spy Game.

Brad Pitt Brad Pitt (Foto: Guliver Images)

Nasljednikom Brada Pitta nazivaju Austina Butlera, trenutačno jednog od najtraženijih mladih glumaca. Taj 32-godišnjak iz kalifornijskog grada Anaheima počeo se baviti glumom u osnovnoj školi. U srpnju 2019. objavljeno je kako su Austin, Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson i Harry Styles u užem krugu izbora za ulogu Elvisa u filmu Baza Luhrmanna, ali naposljetku je Austin redatelja oborio s nogu. Potvrda Austinova talenta i sjajne izvedbe u filmu došla je i u obliku nominacije za Oscara u kategoriji najboljeg glumca.

Austin Butler Austin Butler (Foto: Guliver Images)

Jedan neprežaljeni glumac svojevremeno je izjavio da ne želi biti samo jedan u nizu slatkih plavušana. To je Heath Ledger, slavni Australac koji je iznenada preminuo 2008. godine. Heath je rođen s plavom kosom, ali već ju je na početku karijere počeo bojiti u smeđe nijanse. Međutim, zbog brojnih uloga naposljetku se morao vratiti na plavu kosu.

Zavirite u galeriju i provjerite tko se sve nalazi na popisu najprivlačnijih plavokosih slavnih muškaraca.

Heath Ledger Heath Ledger (Foto: Profimedia)

Neki novi ljepotani: 12 glumaca koji će Pitta i Clooneyja poslati u penziju Timothee Chalamet Tom Holland Nicholas Hoult +12 Jeremy Pope

Opa, kakva promjena: Dječji glumci koji su se transformirali u naočite momke Cole i Dylan Sprouse Cole i Dylan Sprouse Nick Jonas +6 Nicholas Hoult

Pet zgodnih sinova slavnih Hrvata koji su krenuli tatinim stopama Filip Vidović sin je pokojnog glumca Ivice Vidovića Lovro Juraga sin je glumca Slavka Jurage Zvonimir Bebek sin je slavnog Željka Bebeka +1 Toma Medvešek sin je glumca Svena Medvešeka

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju