Koži tijela potrebna je njega tijekom cijele godine, a osobito nakon ljetnih mjeseci. Nakon opetovanog izlaganja suncu koža zahtijeva opravak i hidraciju. Prvi korak u osvarivanju toga cilja jest kvalitetni piling.

Galerija

Tijekom pilinga s površinskog sloja kože uklanjaju se mrtve stanice, a nakon čega koža postaje svježa, mekanija, elastičnija i zdravija.

Piling se preporučuje raditi jednom tjedno, i to tijekom tuširanja. Ne čudi stoga što su neki poznati brendovi napravili specijalirane gelove za tuširanje s mikročesticama za lagani piling tijela.

Na tržištu se nalaze i klasični pilinzi za tijelo, kreme za odstranjivanje mrtvih stanica s površinskog sloja kože, pilinzi s uljem, ali i zabavni proizvodi koji sastojcima i izgledom podsjećaju na ukusne slastice poput sladoleda.

Pilinzi za tijelo iz trgovina 2019. - 2
Notino.hr, Organic shop body desserts, vruća čokolada, warming body scrub, 450 ml, 67,90 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Zavirili smo u hrvatske drogerije i na popularne webshopove te pronašli 15 različitih pilinga za oporavak kože nakon ljetovanja.

Pogledajte i 10 mirišljavaca zbog kojih nam je jutro najljepši dio dana:

Gelovi za tuširanje: 10 mirišljavaca zbog kojih je tuširanje najbolji dio dana