18. po redu humanitarni koncert "Želim život", u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV, okupit će 25. studenog brojne građane koji će na glavnom zagrebačkom trgu, ali i pred malim ekranima, uživati u nastupima najvećih hrvatskih glazbenih imena.

Dobro poznate hitove, uz koje zabave neće nedostajati, pripremaju tako Prljavo kazalište, Vatra, Miroslav Škoro, Lidija Bačić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Feminnem, Luka Nižetić, klapa Cambi, Mile Kekin i Lorena Bućan, a za ugrijanu atmosferu na Trgu bana Jelačića pobrinut će se i voditeljski dvojac Renata Končić Minea i Frano Ridjan.

Koncert s posebnim veseljem i nestrpljenjem iščekuju poznata voditeljska lica Nove TV: Marija Župan Miholjek, Petar Pereža, Mia Kovačić i Igor Mešin koja će te večeri biti dio prijenosa i posebne emisije koju Nova TV uživo donosi u svom programu i na online platformama, s početkom u 21:15.

Petar Pereža i Marija Župan Miholjek Petar Pereža i Marija Župan Miholjek (Foto: Luka Smuk)

U večeri koja je za njih nezaboravan doživljaj i poseban vrtlog emocija, gledatelje će voditi kroz pregršt zanimljivog sadržaja.

Sretna sam i ponosna što već godinama imam priliku biti dio ovog uistinu vrijednog i važnog događaja, a sreća je još i veća kada znam kolikim je ljudima i obiteljima, u najtežim trenucima, Zaklada Ana Rukavina dala nadu u život. I upravo to – život i nadu – slavit ćemo zajedno na koncertu "Želim život". Atmosfera i emocija kojima je ispunjena ta večer još dugo se pamte i osjećaju, kaže Marija Župan Miholjek, a s njom se slaže i Petar Pereža.

Večer je to u kojoj osjećamo posebno zajedništvo i vjeru da možemo, i hoćemo, pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Sve te emocije isprepliću se s neopisivom srećom zbog svih onih kojima Zaklada uistinu jest pomogla i vratila nadu u život. Kada to zaokružite glazbom u kojoj toliko ljudi, diljem zemlje, istovremeno uživa, pjeva i veseli se, znate da je riječ o događaju koji se ne propušta, rekao je Pereža.

Koncert Želim život Koncert Želim život (Foto: Krume Ivanovski)

Mia Kovačić, koja je dio ovog projekta već 12 godina, posebno se veseli tome što se koncert nakon trogodišnje pauze vraća na Trg.

Iznimno se veselim što se ponovno okupljamo i što će se ponovno stvoriti ta neopisiva kolektivna energija. Stati pred kamere u dobro poznatom društvu, s tom gotovo opipljivom željom za ostvarenjem istog cilja, zbilja je prekrasno i neponovljivo iskustvo, kaže.

Sreću i ponos zbog sudjelovanja u projektu dijeli i njezin voditeljski partner, Igor Mešin.

Sudjelovanje na koncertu za mene znači jako puno i nešto je na što sam iznimno ponosan. Te zadnje subote u studenom gledatelji mogu očekivati puno dobre glazbe i puno poznatih lica pred našim mikrofonima, a ovim ih putem pozivam da svakako nazovu humanitarni broj i daju svoj obol ovoj velikoj i važnoj humanitarnoj akciji
, rekao je Mešin.

Humanitarni broj 060 9000 otvoren je do kraja prosinca, a na samu večer koncerta na pozive građa odgovarat će i osobno na njima zahvaljivati brojni uzvanici iz političkog i javnog života. Ovogodišnja novost su i javljanja uživo za društvene mreže pod voditeljskom palicom Valentine Baus, koja će prenositi atmosferu iza kamera te donositi zanimljive razgovore sa sudionicima događanja.

Koncert Želim život Koncert Želim život (Foto: Marko Kadija)

Koncert "Želim život" svojevrsni je vrhunac humanitarne akcije Zaklade Ana Rukavina kojom se prikupljaju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Građani inicijativu mogu podržati do kraja prosinca, pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV) odnosno 5 kuna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju