Ove godine slavi se 20 godina od izlaska filma "Dnevnik Bridget Jones" u hrvatska i svjetska kina, koji je snimljen po književnom predlošku Helen Fielding te u režiji Sharon Maguire.

Galerija Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Dnevnik Bridget Jones - 5 Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Dnevnik Bridget Jones - 2 Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Dnevnik Bridget Jones - 7 +6 Colin Firth

"Dnevnik Bridget Jones" predstavljao je veliku prekretnicu u snimanju romantičnih komedija jer film nije prikazivao savršeni ženski lik u potrazi za čovjekom svojeg života. Štoviše, Bridget je sušta suprotnost idealnoj heroini iz tipičnih holivudskih romantičnih filmova onog vremena.

Ne samo da ne izgleda poput manekenki s naslovnica modnih časopisa, već i puši, pije, progovara prije nego što promisli, pada na pogrešne muškarce i generalno govoreći utjelovljenje je kaosa. Ali simpatičnog kaosa s kojim su se mogle poistovjetiti brojne dame diljem svijeta.

Jonathan Lipnicki (Ne) bismo ih prepoznali: 10 omiljenih dječjih glumaca nekad i sad

Ne čudi stoga što je film postigao ogroman uspjeh na svjetskim kinoblagajnama, Renee Zellweger je bila nominirana za najbolju glumicu na Oscarima 2002. godine, a producenti su odlučili snimiti još dva vrlo popularna nastavka u serijalu.

Renee Zellweger predvodila je zvjezdanu glumačku ekipu u kojoj se našao Hugh Grant u ulozi njezina šefa Daniela Cleavera te Colin Firth kao njezin poznanik iz djetinjstva Mark Darcy. Njezina oca tumačio je proslavljeni Jim Broadbent, dok je luckastu majku utjelovila Gemma Jones.

Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Oceanovih jedanaest? - 4 Prošlo je već 20 godina! Kako danas izgledaju holivudski zavodnici iz filma "Oceanovnih jedanaest"

Glumačka ekipa „Dnevnika Bridget Jones“ nastavila je pojedinačno snimati vrlo popularne filmove, a neki su u međuvremenu dobili i najprestižniju filmsku nagradu Oscar za svoju glumu.

Kako danas izgledaju, provjerite u našoj fotogaleriji.

Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Dnevnik Bridget Jones - 2 Renee Zellweger utjelovila je Bridget Jones (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju