Ove godine slavi se 20 godina od izlaska filma "Dnevnik Bridget Jones" u hrvatska i svjetska kina, koji je snimljen po književnom predlošku Helen Fielding te u režiji Sharon Maguire.

"Dnevnik Bridget Jones" predstavljao je veliku prekretnicu u snimanju romantičnih komedija jer film nije prikazivao savršeni ženski lik u potrazi za čovjekom svojeg života. Štoviše, Bridget je sušta suprotnost idealnoj heroini iz tipičnih holivudskih romantičnih filmova onog vremena.

Ne samo da ne izgleda poput manekenki s naslovnica modnih časopisa, već i puši, pije, progovara prije nego što promisli, pada na pogrešne muškarce i generalno govoreći utjelovljenje je kaosa. Ali simpatičnog kaosa s kojim su se mogle poistovjetiti brojne dame diljem svijeta.

Slika nije dostupna (Ne) bismo ih prepoznali: 10 omiljenih dječjih glumaca nekad i sad

Ne čudi stoga što je film postigao ogroman uspjeh na svjetskim kinoblagajnama, Renee Zellweger je bila nominirana za najbolju glumicu na Oscarima 2002. godine, a producenti su odlučili snimiti još dva vrlo popularna nastavka u serijalu.

Renee Zellweger predvodila je zvjezdanu glumačku ekipu u kojoj se našao Hugh Grant u ulozi njezina šefa Daniela Cleavera te Colin Firth kao njezin poznanik iz djetinjstva Mark Darcy. Njezina oca tumačio je proslavljeni Jim Broadbent, dok je luckastu majku utjelovila Gemma Jones.

Slika nije dostupna Prošlo je već 20 godina! Kako danas izgledaju holivudski zavodnici iz filma "Oceanovnih jedanaest"

Glumačka ekipa „Dnevnika Bridget Jones“ nastavila je pojedinačno snimati vrlo popularne filmove, a neki su u međuvremenu dobili i najprestižniju filmsku nagradu Oscar za svoju glumu.

Kako danas izgledaju, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju