Danas započinje 79. izdanje Filmskog festivala u Veneciji, jednog od najvećih i najprestižnijih filmskih festivala na svijetu. Uloga predsjednice žirija koji će naposljetku dodijeliti Zlatnog lava povjerena je američkoj glumici Julianne Moore.

Galerija Gwyneth Paltrow 2002. u društvu Valentina Garavanija, odjevena u haljinu s njegovim potpisom Trudna Kate Hudson u kombinaciji modne kuće Chanel 2003. godine Nicole Kidman 2004. u haljini modne kuće Gucci +17 Monica Bellucci 2005. u haljini modne kuće Dolce & Gabbana,

Vjerni pratitelji dodjela filmskih nagrada i poznavatelji mode dobro znaju da Julianne Moore nikad ne griješi na crvenom tepihu i iza sebe ima čitav niz sjajnih modnih izdanja koja se nalaze na listama najboljih.

Julianne Moore 2017. u haljini modne kuće Valentino Julianne Moore 2017. u haljini modne kuće Valentino (Foto: Guliver Images)

Tako je 2017. godine oduševila modne kritičare upravo na ovom festivalu. Nosila je fantastičnu srebrnu haljinu modne kuće Valentino s crnim detaljima.

Dakota Johnson 2021. u haljini modne kuće Gucci Dakota Johnson 2021. u haljini modne kuće Gucci (Foto: Guliver Images)

Srebrnom haljinom sve je očarala i Dakota Johnson. Ona je na prošlogodišnjoj Mostri odjenula blještavu haljinu modne kuće Gucci s resama ukrašenu kristalima i odmah se svrstala među najbolje odjevene dame na festivalu.

Sharon Stone u Cannesu Cannes vs. Oscari: 15 dokaza da je kanski crveni tepih ove godine pobijedio oskarovski

Haljina o kojoj se prošle godine najviše pričalo i pisalo definitivno je ona u kojoj je na premijeru filma "Dune" došla Zendaya. Modna ikona novog doba odjenula je spektakularnu "mokru" haljinu modne kuće Balmain.

Zendaya 2021. u haljini modne kuće Balmain Zendaya 2021. u haljini modne kuće Balmain (Foto: Guliver Images)

Model u boji kože inspirirana je likom pustinjske ratnice Chani koju Zendaya glumi u filmu "Dune". Haljina je napravljena od tanke kože zahvaljujući kojoj je kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing, uspio dobiti vizualni efekt mokrog materijala.

U iščekivanju novih zanimljivih kombinacija, zavirite u galeriju i razgledajte 20 najboljih izdanja s Filmskog festivala u Veneciji.

Lady Gaga 2018. u haljini modne kuće Valentino Lady Gaga 2018. u haljini modne kuće Valentino (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju