Pisati o najljepšim princezama i vladaricama, a ne prisjetiti se Nefertiti bio bi grijeh. Suprugu egipatskog faraona Amenhotepa IV. zvali su najljepšom ženom na svijetu. Egipat je bio na vrhuncu svoje snage u vrijeme kada su Amenhotep i Nefertiti vladali, a povjesničari je pamte kao najznačajniju egipatsku kraljicu.

Galerija Nefertiti Kraljica Izabela Portugalska Princeza Victoria Louise od Pruske +17 Fawzia, egipatska princeza i iranska kraljica

Njezine savršene crte lica zbog kojih je postala jedna od ikona ženske ljepote najbolje se vide na bisti koja je pronađena 1912. godine, a danas se nalazi u berlinskom Novom muzeju.

Nefertiti Nefertiti (Foto: Guliver Image)

Legendarnu caricu Sisi svojevremeno su smatrali najljepšom ženom u Europi. Pravim imenom Elizabeta Amajlija Eugenija von Wittelsbach, Sisi je bila supruga cara Franje Josipa I., austrijska carica i hrvatsko-ugarska kraljica.

Carica Sisi Carica Sisi (Foto: Profimedia)

Sisi je svakodnevno vodila brigu u svom izgledu, a njezina rutina sastojala se od raznih neobičnih tretmana. Tako je svoju kosu koja je sezala do gležnjeva i koju je odbijala šišati prala sa žumanjcima i konjakom.

Svake večeri kupala se u maslinovu ulju, a za lice je koristila maske od bjelanjaka, ružinu vodicu i kremu te ocat od ljubičica. Bila je poznata i po tanašnom struku čiji je opseg iznosio svega 48 centimetara. 

Adriana Lima (Ni)tko (ni)je savršen: Kako bez šminke izgledaju najljepše žene svijeta?

Najljepše plavuše svih vremena - 5 Bez konkurencije: 20 najljepših plavuša svih vremena

Predivna 30-godišnja Jetsun Pema najmlađa je kraljica na svijetu. Njezin suprug je kralj Butana, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck koji je na tron stupio 2006. godine nakon abdikacije svog oca.

Mnogi će imati svoju ideju o tome kakva bi trebala biti kraljica, mora li biti unikatno lijepa, inteligentna ili ljupka. Ono što je po mom mišljenju najvažnije za kraljicu jest to da u svakom trenutku bude dobro ljudsko biće. Kao kraljica, ona mora biti nepokolebljiva u svojoj obvezi da služi ljudima i zemlji. Takvu osobu pronašao sam u svojoj kraljici i njezino ime je Jetsun Pema. Iako je mlada, topla je te ima dobro srce i karakter. Te kvalitete u kombinaciji s mudrošću koju će usvojiti s godinama i iskustvom učinit će je sjajnom slugom ovoj naciji, kazao je kralj 2011. godine prilikom svog obraćanja parlamentu u kojem je objavio zaruke.

Zavirite u galeriju i pogledajte 20 najljepših princeza i kraljica svih vremena.

Kralj Butana Jigme Khesar Namgyel Wangchuck i kraljica Jetsun Pema Kralj Butana Jigme Khesar Namgyel Wangchuck i kraljica Jetsun Pema (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju