Još od zlatnog doba Hollywooda upečatljiva i seksi plava boja kose bila je i još uvijek jest zaštitni znak mnogih slavnih dama. Najistaknutija među njima sigurno je Marilyn Monroe, koja redovito ima svoje mjesto na listama najljepših plavuša svih vremena.

Galerija Najljepše plavuše svih vremena - 5 Najljepše plavuše svih vremena - 1 Najljepše plavuše svih vremena - 2 +16 Kim Basinger

Platinasta zavodnica i danas većini prva pada na pamet kada se priča o plavoj kosi. Međutim, ona je samo jedna od mnogih slavnih dama koje sjajno nose tu boju. 

Brojna poznata lica barem nakratko odlučuju zaviriti u taj svijet i provjeriti je li istinita tvrdnja da se plavuše bolje zabavljaju.

Severina Plava kosa? Ne, hvala! 15 najljepših brineta s hrvatske zabavne scene

Rita Hayworth Tako vatrene! 12 najljepših crvenokosih žena svih vremena

U svakom slučaju, plava boja kose jako je popularna u svijetu slavnih dama, a mi smo napravili listu 20 najljepših. Naravno, neće se svi složiti s popisom jer još je puno slavnih ljepotica koje odlično nose plave tonove, ali negdje se moramo zaustaviti.

U našoj galeriji možete pogledati 20 predivnih plavuša iz svijeta slavnih koje vam možda budu poticaj da i sami postanete jedna od njih.

Najljepše plavuše svih vremena - 3 Anita Ekberg (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju