Ako ste ljubitelj grožđa sigurno ćete se razveseliti podacima posljednjeg iztraživanja. Naime, dokazano je kako crno grožđe čisti tijelo od masnoća i pomaže kod reguliranja tjelesne težine

 1. Grožđe čisti tijelo
Crno grožđe sadrži aktivne supstance poput polifenola- elagične kiseline koja je vrlo moćan antioksidans. Isto tako polifenoli ubrzavaju rad metabolizma. Na taj način organizam radi brže, troši masnoće i kalorije i time nam pomaže da smršavimo.

2. Grožđe otapa masnoće
Osim što čiste naše tijelo, polifenoli usporavaju stvaranje masnih naslaga te pomažu tijelu da sagori postojeću masnoću. Grožđe ima važnu ulogu i za rad jetre - organa zaduženog za čišćenje organizma.

Ono olakšava njezin rad i sprečava stvaranje masne jetre čime i naš organizam radi brže i učinkovitije u borbi protiv nakupljanja masnih naslaga.

3. Grože zatvara apetit
Ovo ukusno i zdravo voće izvrstan je dio svakodnevne prehrane. Osim bogatih nutritivnih vrijednosti, grožđe zatvara apetit zbog čega bi ga svi koji žele smršavjeti trebali konzumirati između ili prije obroka.

Tamne i ukusne bobice možete uvrstiti i u doručak. Ubacite ih u zobenu kašu ili jogurt i uživajte u zdravom dijetalnom obroku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju