Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

3 najjača prirodna sredstva protiv bolova

26-05-2015 Piše Zadovoljna
komentari

Kada osjetite zubobolju, bolove u leđima, zglobovima ili pak snažan PMS ne posežite za tabletama protiv bolova, već pomoć potražite u prirodi. Donosimo 3 najmoćnije biljke iz vaše kuhinje koje djeluju kao najjača sredstva protiv bolova

 

U trendu Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Aishwarya Rai NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Više od 4800 čitateljica odabralo je najljepšu misicu svih vremena, čarobna je

Vrbina kora
Čaj od vrbine kore od pamtivijeka se koristio u narodnoj medicini, a posebno za liječenje upala i vrućice te smanjivanja osjećaja boli.

Korisni sastojak dobiven iz ove čarobne biljke je salicin i salicilna kiselina koji su u 19. stoljeću po njoj dobili i ime (latinskoj riječi za vrbu, salix), a koji je glavni sastojak aspirina.

Danas vrbinu koru možete pronaći sušenu kao čaj, ali i u tekućem obliku te kapsulama. Čaj od vrbine kore na prirodan način ublažava glavobolju, bolove u leđima, osteoartritis te mnoge druge vrste bolova.

Kurkuma
Riječ je o popularnom indijskom začinu iz porodice đumbira, koji će, kako bojom tako i okusom, obogatiti svako jelo. No ova biljka je puno više od pojačivača okusa, a sve zahvaljujući svojim čarobnim svojstvima za naše tijelo.

Kurkuma ima snažna protuupalna svojstva, ali i čudotvorno djelovanje na svaki dio našeg tijela pa tako čisti jetru i žuč, normalizira probavu, pomaže kod PMS-a i liječi brojne kožne i gljivične bolesti te je snažan antioksidans.

No, kurkuma djeluje i kao sredstvo protiv bolova te učinkovito djeluje protiv simptoma upala kod artritisa poput ukočenosti, otoka i neugodne boli.

Kurkumu možete koristiti kao začin u jelima ili kao dodatak toplom napitku.

Klinčići
Klinčiće usko povezujemo s kolačima i kuhanim vinom, no riječ je o vrlo popularnom dodatku raznim jelima i desertima. Ovaj indijski začin ima snažan miris i okus, ali i svojstva na naš organizam.

Glavni sastojak klinčića je eugenol, koji ima protuupalna i antibakterijska svojstva.

Ovom se biljkom o davnina liječi mučnina i prehlada, a ono po čemu je poseban i danas je to što se još uvijek smatra učinkovitim sredstvom protiv zubobolje. Klinčiće možete koristiti u komadu, u prahu ili u obliku ulja. Dodajte ga u čaj ili omiljeni desert.

Protiv bolnih desni i zuba jedan do dva klinčića možete staviti blizu bolnog mjesta i ostaviti da odstoji te da koža upije njegovo ulje, a olakšanje ćete osjetiti vrlo brzo.