Iako stručnjaci preporučaju da izbjegavamo svakodnevno vaganje, osobe na dijeti često se tome ne mogu oduprijeti

Stručnjaci savjetuju da se osobe na dijeti važu jednom tjedno. Nakon dijete preporučaju da se tri mjeseca važete svaka dva tjedna, a nakon tog perioda samo jednom mjesečno. Svakodnevno vaganje trebali bismo izbjegavati jer ono najčešće nepovoljno utječe na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to željeli.

Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele smršavjeti. U nastavku saznajte kada ne biste trebali stati na vagu jer bi vam ona mogla prevariti.

1. Tjedan dana prije menstruacije.

'Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele smršavjeti.'

Od sedam do pet dana prije menstruacije tijelo zadržava vodu zbog hormonalnih promjena u organizmu pa je zbog toga vaša tjelesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izvagati jer bi do tada tijelo trebalo izbaciti višak vode.

2. Jutro nakon naporne tjelovježbe.

Odlučili ste provesti čitav dan u kretanju i tjelovježbi kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sljedeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvjereni da ste izgubili zamjetnu količinu težine, ali vaga na opće iznenađenje ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak.

Vježbanje umara mišiće, a ponekad uzrokuje i male ozljede na njima pa im je itekako potrebna rekuperacija. Nakon završetka tjelovježbe u organizmu dolazi do ispuštanja raznih tekućina koje potom iscjeljuju umorne mišiće. Upravo su te nakupljene tekućine razlog zbog kojeg se kazaljka na vagi nakon vježbanja ponekad ne pomiče. Zato s vaganjem nakon naporne fizičke aktivnosti morate pričekati dva dana.

3. Nakon slanih obroka.

Poznato je da sol i sve namirnice koje je sadrže potiču zadržavanje vode u tijelu. Krivac za to je natrij, element koji uz klor sačinjava sol. Ukoliko ste se najeli slane hrane, možete očekivati čak i blagi porast brojke na vagi stoga je i bolje da se ne važete 24 sata nakon takvog obroka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju