Uživanju u hrani začinjenoj češnjakom ili obogaćenoj lukom nema konkurencije, no upravo ove dvije vrlo zdrave namirnice najgori su neprijatelj vašeg zadaha. No to više ne mora biti razlog za izbjegavanje ukusnih jela, jer se rješenje krije u samo tri sastojka. Donosimo najbrža rješenja protiv lošeg zadaha uzrokovanog češnjakom i lukom


 1. Vodka

Alkohol je učinkovito sredstvo za ubijanje bakterija koje uzrokuju loš zadah, ali i za smirivanje želučanih kiselina. Nakon obroka vodkom ili rakijom temeljito progrgljajte usnu šupljinu i, ako vam odgovara progutajte. Vodka je ipak bolji izbor, jer za razliku od ostalog alkoholnog pića ne izaziva alkoholni zadah.

2. Senf
Osim kao dodatak jelima ili prilog, senf je učinkovit borac protiv zadaha iz usta. Ima snažan okus, a njegova ljutina "gasi" snažne mirise luka i češnjaka.

Nakon ručka ili večere, polako cuclajte žličicu senfa. Ispljunite ga te ponovite postupak. Ako vam okus senfa odgovara progutajte ga.

3. Zeleni čaj
Osim što čisti organizam od toksina, zeleni čaj je prijatelj vaše usne šupljine. Ovaj čarobni napitak djeluje pozitivno na vaše zube i desni, ali i na vaš zadah.

Sastojci iz čaja neutraliziraju mirise iz usta, ali i smiruju želudac. Nakon obroka pijuckajte hladan ili topao zeleni čaj. Za snažniji efekt u napitak iscijedite i malo soka od limuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju