Boranje lica sastavan je dio starenja, koji na licu prvo pogađa predio oko usana, kutove i prostor ispod očiju te nježnu kožu na čelu. Ovaj prirodan proces možete usporiti ili ubrzati ovisno o načinu na koji tretirate kožu lica, kakav tip proizvoda koristite te koliko često vježbate mišiće

1. Uredan život
Uravnotežena prehrana, osam sati sna tijekom noći i šest do osam čaši obične vode dnevno recept je za zdravi život, ali i mladolikiji izgled lica. Na njen elasticitet osobito djeluje hrana s visokom koncentracijom vitamina A, C i E koji se mogu naći u širokoj lepezi namirnica, a posebno u citrusnom voću, orašastim plodovima i zelenom lisnatom povrću.

Uredan život najbolji je 'prirodan' lijek protiv bora, pa u dnevnu rutinu obavezno uključite odgovarajuće sunčane naočale, šešire i šalove koji će smanjiti negativne učinke neizbježnih meteoroloških prilika – sve od sunčane svjetlosti do jakih vjetrova. Ne zaboravite da na preuranjenu pojavu prvih bora utječe i pretjerano uživanje u duhanu i alkoholu.

Na pojavu prvih bora utječe kvaliteta života, gimnastika lica, kao i preparati koje nanosimo na lice.

2. Gimnastika lica
Ljudi zaboravljaju da koža lica prekriva mišiće kao i na ostatku tijela, te da ih treba redovito vježbati ako se želi izbjeći mlohavost ovog područja i gubitak elasticiteta. Srećom uobičajene dnevne aktivnosti poput pričanja, smijanja i žvakanje hrane održavaju njihov tonus. No, isti možete potaknuti i jednostavnim vježbama koje uistinu pale.

Umjesto jutarnjeg mrgođenja, uvedite novu rutinu. Svako jutro započnite brojanjem od 1 do 100. Brojite naglas, maksimalno rastežući usne u smjeru i obliku izrečene brojke, koji će razgibati sve potrebne grupe mišića i podariti vam odlične rezultate već nakon nekoliko tjedana 'treniranja'.

3. Kozmetička njega
Pravilan tretman kože lica uključuje i kvalitetno odstranjivanje šminke, što se postiže odgovarajućim tonicima i losionima prilagođenima tipu kože. On uključuje i svakodnevno nanošenje kreme ili podloge za lice s UV zaštitom, kao i njegujući tretman s anti-age kremama za dan i noć, te specijaliziranim serumima ovisno o tipu kože i njegovim potrebama.

Vichy Idealia krema za glatku kožu zdravog sjaja odličan je izbor za žene svih tipova kože koje žele izgladiti prve bore, ali i suziti pore, te ujednačiti ten.

Tajna formula Idealia kreme za glatku kožu zdravog sjaja očituje se u aktivnim sastojcima ekstrakta azijske gljive kombuche, koja je dobra poznata prirodna saveznica mladolikosti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju