Jedina pozitivna stvar pri povratku u realnost nakon godišnjeg odmora jest preplanuli ten koji ponosno pokazujemo svima i nastojimo ga zadržati što dulje. Pridržavajući se ovih triju pravila to više i nije tako nemoguće.

 

1. REDOVITI PILING

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju koju smo stekli na godišnjem odmoru, za dugotrajnu preplanulost taj je korak ključan. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svaka dva tjedna, stoga je bitno ukloniti mrtve stanice kako bi zrake sunca probile do kože. Na taj se način dobiva dubinska preplanulost koja će trajati cijelo ljeto. Za ujednačen ten napravite lagani piling svaka dva tjedna. Piling možete pripremiti i sami mješavinom šećera i meda, kave i maslinova ulja ili zobenih žitarica i soli.

2. HIDRATACIJA KOŽE IZNUTRA I IZVANA 

Ovaj je korak iznimno važan za dobivanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno u onim razdobljima kada češće boravite na suncu. Posebnu pozornost posvetite dijelovima tijela koji vam se najviše isušuju. To ćete lako uočiti jer koža na tim mjestima najbrže upija. Za preplanulu put tijekom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidratiziraju te potiču prirodne procese tamnjenja kože poput ulja u spreju NIVEA Sun Bronze&Protect. Uz to, kožu je potrebno hidratizirati iznutra. Budući da se ljeti pojačano znojimo, treba paziti na dovoljan unos vode.

3. IZBJEGAVANJE TUŠIRANJA U VRUĆOJ VODI 

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, stoga se držite mlake vode i hidratizirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost. Također izbjegavajte proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer one uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju