"Povratak u budućnost" znanstveno-fantastična je komedija redatelja Roberta Zemeckisa koja se počela prikazivati u svjetskim kinima u ljeto 1985. godine te odmah postala veliki hit u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i u ostatku svijeta.

Galerija

Štoviše, Povratak u budućnost zaradio je oko 210 milijuna dolara, čime je postao najuspješniji film na američkim kinoblagajnama te godine.

Simpatični Michael J. Fox zaigrao je tinejdžera Martyja McFlyja, koji spletom neobičnih okolnosti i zahvaljujući pokusima na automobilu De Lorean dr. Emmetta Browna (Christopher Lloyd) otputuje u prošlost, točnije u 1955. godinu.

Riječ je o godini u kojoj su se upoznali njegovi roditelji Lorraine (Lea Thompson) i George (Crispin Glover). Upravo će Martyja snaći uloga posrednika koji ih mora spojiti kako ne bi ugrozio vlastitu egzistenciju jer baš sve što učini u prošlosti odrazit će se na njegovu budućnost.

Inteligentni scenarij Roberta Zemeckisa i Boba Galea pod producentskom palicom iskusnog Stevena Spielberga, talentirana glumačka ekipa i uvijek zanimljiva premisa putovanja kroz vrijeme te ispravljanja vlastitih grešaka nadahnula je Universal Pictures da snimi još dva nastavka – 1989. i 1990. godine.

Michael J. Fox ostvario je najveću glumačku karijeru od cijele filmske ekipe, no i ostali članovi nastavili su se baviti sedmom umjetnošću. Kako danas izgledaju, provjerite u našoj fotogaleriji.

Nekad i sad: Glumci filma Povratak u budućnost - 2
U prvom dijelu trilogije Martyjevu djevojku Jennifer glumila je Claudia Wells

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju