Svaki je brak pun uspona i padova. Kada nastanu problemi i prepreke, većinu vremena riječ je o onima koji se daju savladati i riješiti, no postoje određena negativna ponašanja unutar braka koja mogu dovesti čak do razvoda

1. Prezir
U ovom slučaju prezir obuhvaća svaki oblik ponašanja koji ponižava Vašeg partnera, dok naglašava Vašu superiornost. Naprimjer, korištenje sarkazma, podrugljivost, omaložavanje ili okretanje očiju samo su neka od ponašanja koja treba izbjegavati.

2. Kriticizam

Stalni kriticizam jednog partnera i obrambenost drugog partnera koje više sliči na 'protunapad' mogu biti vrlo pogubna kombinacija za brak

Svi mi imamo one dane kada nam je "fitilj kratak" i kada smo mrzovoljni te se otresito ponašamo prema partneru. To je sasvim normalno, no često ponašanje koje uključuje vječno isticanje mana, zanovijetanje i nepotrebni kriticizam mogu situaciju u braku poprilično pogoršati.

3. Obrambenost
Zajedno s kriticizmom jednog partnera slijedi obrambeni stav drugog partnera. Međutim, zbog takve obrambenosti koja zapravo više nalikuje "protunapadu", situacija može samo dodatno eskalirati. Takvo učestalo ponašanje obaju partnera itekako može povećati šanse za razvod.

4. Ignoriranje
Kada pokušavate započeti razgovor s partnerom, a on Vas ignorira, ne angažira se, izbjegava Vaš pogled, to može izazvati bijes u Vama. No, trebate ostati smireni jer razlog zbog kojeg Vas ignorira je obično taj da se osoba jednostavno osjeća zbunjeno i zapanjeno te ne zna kako bi trebala odreagirati na to o čemu pričate.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju