Zbog povećanog znojenja ljeto i vrućine traže i povećanu osobnu higijenu, pa tako i intimne dijelove tijela trebamo njegovati pažljivije. Držite se idućih četiri zakona za održavanje higijene i svježine 'tamo dolje' kako biste opušteno uživali u ljetnim danima

1. Koristite sapun bez mirisa
Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti najbolje bi bilo prati je samo običnom vodom. Ako ipak ne možete izostaviti sapun koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa. Vagina se nikada ne smije prati iznutra jer se tako ispire i zdrava bakterija što pak može povećati rizik od spolno prenosivih bolesti, upale zdjelice i drugih infekcija. Ako vas muči neobičan miris vagine, obratite se ginekologu.

Urasle dlačice nikada nemojte pokušavati iščupati. Bakterije na rukama mogu napraviti više štete nego koristi te uzrokovati infekcije i ožiljke

2. Pažljivo birajte donje rublje
Čipkaste, satenske i gaćice od sintetike tijekom ljeta trebali biste izbjegavati u širokom luku. Takvo rublje zadržava vlagu zbog čega vrlo često kad je vrućina može izazvati gljivične infekcije. Najbolji izbor bit će gaćice od sto posto pamuka koje su prozračne i ne zadržavaju vlagu. Također, iz mokre odjeće za vježbanje i kupaćeg kostima presvucite se čim prije.

3. Koristite dobre intimne maramice
Uvijek uz sebe imajte paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvježili. Kupite maramice koje su potpuno prirodne, ne sadrže alkohol i biorazgradive su.

4. Riješite se uraslih dlačica
Jedna od nuspojava depiliranja voskom je povećanaa sklonost uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni kad se skine u kupaći kostim. Za sprečavanje urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana nakon depilacije.

Koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke. Nakon pilinga na suhu kožu nanesite preparat protiv urastanja dlačica koji će smiriti kožu i još više smanjiti mogućnost urastanja.

Urasle dlačice nikada nemojte pokušavati iščupati. Bakterije na rukama mogu napraviti više štete nego koristi te uzrokovati infekcije i ožiljke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju