Osim što su iznimno zabavne za nanošenje, maske za lice redovitim korištenjem rade čuda na koži ostavljajući je pročišćenom, ujednačenom i blistavijom.

1. Dubinski čisti

Beauty-njega koju koristite na dnevnoj bazi pomaže očistiti kožu uklanjanjem prljavštine, ulja, šminke i nečistoća s površine kože, ali povremeno korištenje maske za lice proces čišćenja dovodi na višu razinu. Maska pomaže izvući nečistoće koje se kriju ispod gornjih slojeva epiderme. Upravo zbog toga prilikom nanošenja maske imamo osjećaj da nam koža prolazi kroz ''detoksikaciju''. Maske nam čine nevjerojatnu uslugu dubinskog čišćenja, što dovodi do poboljšanja izgleda pora koje možemo vidjeti i osjetiti odmah.

2. Odčepljuje pore

Maske, posebno one koje sadrže glinu, pomažu u uklanjanju prljavštine i apsorbiraju višak ulja. Maske s efektom pilinga poput L'Oreal Pure Clay EXFO uklanjaju nakupine mrtvih stanica kože, što pomaže u odčepljenju pora, a svi znamo da su začepljene pore prava napast. Prljavština koja ostaje zarobljena u porama uzrokuje razvijanje bakterija. Jednom kad bakterija počne rasti, širi se po koži, a mi dobijemo ''suputnika'' kojeg ne želimo pokazati nikome. Redovito korištenje maske za lice, dva do tri puta tjedno, olakšat će čišćenje kože i pora.

3. Čini kožu sjajnom

Maske mogu pomoći u stimulaciji cirkulacije krvi. Maska koja se suši na koži i tako prolazi proces otvrdnjavanja, zajedno s uklanjanjem maske, uzrokuje širenje krvnih žila u koži. To osigurava poboljšanje tonusa kože zbog čega ostaje nježna i omekšana izgleda. Također, postoje maske koje ten čine blistavim dajući mu osvježeni izgled. Maska na bazi biljnog ugljena L'Oreal Pure Clay Glow napravljena je upravo s tom namjenom. Stoga se opustite i prepustite škakljivom osjećaju upravo nanesene maske za lice.

4. Pomaže ostalim beauty-preparatima da djeluju učinkovitije

Ako želite da vaši dnevni losioni, serumi i noćni proizvodi apsorbiraju u vašu kožu brže i dublje, maska za lice u tom će vam slučaju biti najveći spas. Možete osigurati da vaši proizvodi za toniranje, hidrataciju i zaštitu djeluju bolje, pružajući pritom rezultate koje možete postići mnogo bržim tempom.

5. Djeluje opuštajuće

Maske za lice ne nude samo rezultate koji poboljšavaju cjelokupni izgled kože, one također mogu djelovati prilično terapeutski. Korištenje maske za lice treba tretirati kao luksuz. Šarene maske iz linije L'Oreal Pure Clay uz koje se možemo igrati 'multimaskiranjem' posebno su zabavne. Ona zelena Pure Clay Purify u kombinaciji s krastavcima na očima kao stvorena je za fotku na Instagramu. Napravite si vruću kupku, upalite svijeće i pustite masku da odradi svoje. Time ćete osim nevjerojatnog izgleda kože, opustiti um i tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju